Volem l’aigua neta

Com cada dos anys, l’escola l’Entorn celebra el dia de la Festa del Medi Ambient, enguany coincidint amb el dia mundial de l’aigua (22 de març) i juntament amb l’Ajuntament de Porqueres i l’EDAR del Terri impulsen una campanya per conscienciar als alumnes i la població sobre la problemàtica de llençar les tovalloletes pel vàter.

Per tal d’emmarcar aquest acte i que no sigui una actuació aïllada, s’han planificat tot un seguit d’actuacions per treballar i conscienciar als alumnes i les famílies sobre la problemàtica de l’aigua bruta, centrant-se molt especialment amb el problema greu de les tovalloletes. A més, perquè sigui una actuació que vagi més enllà de l’escola, s’ha coordinat la campanya amb l’Ajuntament de Porqueres amb l’objectiu que sigui una campanya d’àmbit municipal.

Les activitats consistiran en una visita guiada a la Depuradora del Pla de l’Estany (EDAR del Terri) amb els alumnes de cicle superior, tallers a les aules també a càrrec dels tècnics de la Depuradora del Pla de l’Estany amb els nens i nenes de cicle mitjà i tallers a l’escola sobre l’aigua organitzat pels mestres amb els grups d’educació infantil i cicle inicial. A més, els alumnes de la Comissió de Medi Ambient visitaran el riu Terri i veuran de primera mà els efectes que té aquest residu al riu que passa pel municipi i agafaran mostres i faran fotografies per elaborar una presentació que projectaran a totes les classes de l’escola perquè tothom ho conegui. També les classes s’encarregaran de dissenyar i elaborar uns cartells que seran penjats als equipaments i establiments de Porqueres.

Entre les activitats previstes, destaca el divendres 22 de març a la tarda que es realitzarà un acte obert a les famílies amb la temàtica mediambiental “Volem l’aigua neta” on també hi intervindrà un representant de l’Ajuntament i els responsables de la comissió de medi ambient projectant el treball fet al riu Terri.

Tovalloletes riu Terri