UNA FESTA MAJOR QUE ENS HA CONNECTAT A TOTS!

Aquest cap de setmana a Porqueres hem viscut tres dies de Festa Major, però des de casa. Una experiència festiva diferent (esperem que no s’hagi de repetir) que ha connectat veïns i familiars a un programa que volia recrear l’ànima de la nostra Festa Major i oferir-nos un espai virtual per festejar-la… I el resultat no podia ser millor: una gentada “virtual” ha participat en la vintena de propostes que presentàvem i n’ha gaudit.

Per seguir la Festa Major de Porqueres des de casa vam preparar una campanya de comunicació a través d’Instagram (@fmpdesdecasa) per poder seguir el programa de festa. Hem complert els objectiu amb escreix, ja que en menys de 10 dies hem aconseguit acumular gairebé 900 seguidors, gràcies a la qual cosa les activitats que s’han portat a terme a través dels directes i les visualitzacions posteriors s’han enfilat fins a més de 4.000 en espectacles com ara el concert a la finestra de la Mariona Callís (919), el vermut musical amb Morgat Morgat (593), la Mini actuació de Xiula (410), la cançó confinada de Cor de Porcs i Pitus i Flautes (821), la màgia confinada amb Mario López (450) i el concert de Germà Negre (681).

Justament, Germà Negre és l’espectacle en el qual el directe per Instagram live ha estat més vist, amb 150 persones connectades des de casa. Durant els tres dies, fins a 450 persones ha estat seguint els directes dels diferents espectacles.

També cal mencionar que Banyoles TV ha cobert aquests espectacles, que es retransmetien per Internet i per la televisió convencional, amb un seguiment estimat de 5.711 espectadors. A més a més, sabem que han estat molt seguides per una part de públic més gran o fins hi tot hi ha hagut persones que han alternat les dues retransmissions per la realització multicàmeres que s’oferia des d’aquest mitjà.

Però durant la Festa Major des de casa hi ha hagut altres activitats l’impacte de les quals hem pogut comptabilitzar, com ara El relat compartit, que ha despertat molta expectació i ha estat l’activitat més seguida per partida doble. Per una banda, el directe amb la lectura del text final per part de la Valentina Planas de La Incorrecta i en Galderic Sanmartí del Centre Cívic de Porqueres ja suma un total de 2.400 visualitzacions i, per l’altra, el vídeo resultant, en el qual tots els participants llegeixen la seva part, en té més de 1.600. També cal comptabilitzar l’Homenatge a la Gent Gran, amb gairebé 500, o l’exhibició de gimnàstica 2.0, que ja supera les 600.

Són moltes dades i xifres per mostrar que la Festa Major s’ha seguit des de casa connectats, perquè el seu impacte directe a través només del compte d’Instagram ha estat molt més del que podíem esperar i ha superat les 8.000 visualitzacions.

A més, la Festa Major ha tingut altres espais de participació amb concursos, com el de l’Exposició de Flors Virtual, que ha estat un èxit de participació amb 88 plantes presentades, i altres sortejos en format quina, o fotografies a través de hashtags, que també han tingut molt bona rebuda.

Només ens queda donar les gràcies a tothom que ha seguit la festa i, especialment, a les entitats participants: Cor de Porcs, Escola de música Pitus i Flautes, Amipes de l’Entorn i El Frigolet, Gimnàstica Artística Porqueres, Comissió d’Exposició de Flors, Comissió de Festes i programa Fem Companyia i a tothom que ens ha ajudat i ha treballat per fer possibles les activitats. A les portes de la fase 1 del desconfinament, hem cregut convenient celebrar la nostra Festa Major, perquè malgrat que hagi estat des de casa també l’hem pogut gaudir. Esperem, però, que no l’hàgim de celebrar mai més en aquestes condicions.

Visca Porqueres i la seva Festa Major!

 

En aquest enllaç us deixem els vídeos de la festa:

Discurs inaugural de la festa major des de casa a càrrec de l’Alcalde Francesc Castañer i Campolier aquí

Salutació dels pregoners que ha tingut la Festa Major durant els seus quinze anys de vida aquí

Concert a la finestra de la Mariona Callís en aquest enllaç

Homenatge a la Gent Gran a càrrec de la regidora de Salut i Benestar social, Anna Lara i els alumnes de l’escola L’Entorn, en aquest enllaç

Resultat del Relat Compartit podeu veure aquest experiment creatiu amb el vídeo que han fet entre tots els participants en aquest enllaç

Ofici solemne a càrrec de Mossèn Ramon en aquest enllaç

Brindis virtual de Festa Major en aquest enllaç

Vermut musical amb Morgat Morgat en aquest enllaç

Rua musical amb Pd. Comissió de Festes en aquest enllaç

Exhibició de gimnàstica 2.0 a càrrec del GAP Gimnàstica Artista Porqueres, en aquest enllaç

Concert de Germà Negre en aquest enllaç

Capgrossos des de casa a càrrec de l’escola el Frigolet en aquest enllaç

Resum de la festa major des de casa en aquest enllaç

Podeu veure tots els vídeos de la Festa Major des de casa en aquest enllaç

 

 

 

822a53c0-96ba-497e-b58a-8051335654c5