Sant Llop 2016

Com ja és tradició, el primer diumenge de setembre, dia 4, se celebrarà la Festa de Sant Llop de Miànigues (Porqueres, Pla de l’Estany). Una ocasió en què tant els veïns del poble com altres persones es troben per gaudir d’aquest esdeveniment que, com el seu nom indica, està apadrinat per Sant Llop, patró de Miànigues.

SANT LLOP, CONTRA ELS MALS ESPERITS

Tal com van recollir Pau Viladiu i David Sala en el llibre Miànigues (Quaderns de la Revista de Girona), “els nostres avis tenien Sant Llop per advocat contra les bruixes, els diables i els mals esperits en general. També l’invocaven contra totes les feres i animals monstruosos i llegendaris.” Miànigues és un dels pobles agregats al municipi de Porqueres. Compta amb més de nou-cents anys d’història documentada durant els quals va mantenir la seva personalitat i història (no va ser fins l’any 1845 que es va incorporar a Porqueres). El primer document que fa referència a aquest nucli data del 957.

ORGANITZACIÓ DE LA FESTA

Per quart any consecutiu, alguns veïns de Miànigues i el Projecte Sonora –amb la col·laboració de l’Ajuntament de Porqueres– han agafat el relleu de la comissió de festes i del mateix consistori per tal de seguir organitzant la Festa Major. L’objectiu és apropar aquesta celebració al màxim nombre de persones, realitzant activitats diverses per a totes les edats.