Roda de premsa de presentació del nou model de recollida de residus porta a porta

Avui ha tingut lloc a Porqueres la presentació del nou model de recollida de residus porta a porta.

 

A l’acte hi han intervingut el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, l’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, l’alcalde de Camós, Josep Jordi i el regidor de medi ambient, Jordi Burch.

La recollida selectiva de residus porta a porta s’implantarà aquest proper divendres 16 de febrer.

El sistema porta a porta (PaP) consisteix en deixar els residus, prèviament separats, davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció (rebuig, orgànica, envasos i paper i cartró). Cada cubell inclou un xip amb les dades de l’habitatge; per tant, llençar les escombraries deixa de ser un acte anònim.

Els municipis on s’ha implantat el PAP reciclen molt més (entre el 60 i el 85%), que els que fan servir el mètode tradicional dels contenidors al carrer (un 40%). A Catalunya, des de l’any 2000 s’ha anat implantant progressivament el sistema de recollida de residus PaP i ja són més de 140 els municipis que l’utilitzen.

L’alcalde de Porqueres ha destacat que durant la jornada de dissabte es van repartir 357 lots. Durant aquesta setmana, i fins dissabte, es continuaran repartint els lots dels contenidors  als veïns de de Porqueres en el centre cívic.

Roda Premsa 11Roda Premsa-17Roda Premsa-5Roda Premsa-2