Rere el teló 2017 – 2ª edició

La segona edició de la temporada d’arts escèniques i música RERE EL TELÓ comptarà amb 7 propostes que portaran el teatre, la música i la dansa rere el teló del Centre Cívic de Porqueres. Una programació que continua amb la filosofia de portar produccions de petit format pensades per gaudir-les en la proximitat.

El passat 9 i 10 de desembre una casa particular de Porqueres, va acollir la representació de Ventura, una peça de teatre vivencial que volia ser una declaració d’intencions de la filosofia de la programació d’arts escèniques i música RERE EL TELÓ. Una proposta cultural del Centre Cívic de Porqueres on artistes i públic comparteixen el mateix espai escènic rere el teló, sense distàncies, de tu a tu… Amb produccions de petit format que busquen la proximitat amb l’espectador per fer-los gaudir d’una experiència única.

La temporada s’estrena amb el retorn a Porqueres de CÁLIDO HOME (divendres 20 de gener a les 21h), el duet barceloní que va tocar durant l’última edició de l’estunart torna per presentar el seu nou treball “Tones and shapes”. La segona proposta musical és el debut a comarques gironines de PRIBIZ (divendres 3 de març a les 21h), aquesta banda de Barcelona ens presentaran en format duo les cançons del seu primer disc “Carousel” que combina folk, indie i pop en un primer treball magnífic.

Les 3 propostes teatrals que s’han programat són ben diverses i tenen la voluntat d’arribar a diferents públics. MANYAC, MANYAC (divendres 10 de febrer a les 21h), adaptació de l’obra “Enfantillages” de Raymond Cousse sota la direcció de Pere Puig converteix a Pep Vila a un home en el cos d’un nen (o un nen en un cos d’home) en un relat sobre l’absurditat, la injustícia i la crueltat vistos des de la mirada d’un infant. Una joia que no us podeu perdre que es va estrenar al Temporada alta del 2013. La companyia A tres bandes ens porta el seu SOLFATARA (divendres 17 de març a les 21h), una peça de creació pròpia on la vida quotidiana d’una parella es veu interpel·lada per un tercer element, un “terrorista” que verbalitza el pensament dels altres dos en veu lata. Una proposta fresca, imaginativa i amb un alt nivell interpretatiu. WASTED (divendres 5 de maig a les 21h) d’Íntims produccions estrenen el 2015 a Fira Tàrrega el text de Kate Tempest amb una proposta d’immersió teatral, on res es pot deslligar-se de res i tot passa al mateix espai, frec-a-frec. Una proposta que sembla feta a mida per RERE EL TELÓ i que posarà el punt i final a la temporada.

La dansa també tindrà el seu espai en la nostra programació, i ho farem amb una triple actuació de peces curtes, EFIL, DE NORTE A SUR i AGUA (divendres 7 d’abril a les 21h). Amb “Efil” reviurem els moments més importants de les seves vides del protagonistes a la inversa. “De norte a sur” dues dones reflecteixen una amb l’altra les accions que s’influeixen mútuament i “Agua” és un solo que interactua amb l’estat primari dels elements. Aquest últim solo de Chey Jurado ha guanyat recentment el primer premi en aquesta categoria en el Festival Hop.

La programació es completa amb KUMULUNIMBU (divendres 24 de febrer a les 21h) de la companyia Ortiga, un espectacle on es combinen els titelles i el clown, ple de detalls i sorpreses, on la poesia farà navegar a l’espectador per un mar d’emocions. Una proposta delicada i al mateix temps molt crítica amb la societat que ens envolta.

Els 7 espectacles funcionen amb taquilla inversa, però amb un preu recomanat per a cadascun d’ells. L’aforament de l’espai és molt reduït, (màxim unes 40 persones) i dependrà en funció de les característiques de cada espectacle, és per això que aquells que vulguin poden reservar la seva entrada a través del correu electrònic: info@centrecivicporqueres.cat