Projecte Català Il.lustrat

Català_ilustrat

Des del Centre Cívic de Porqueres us presentem el “Català il·lustrat” en el cicle expositiu de tardor. Un projecte de la Marta Montenegro amb l’objectiu de reivindicar l’ús de la llengua popular i tradicional a través del disseny.

Aquest cicle expositiu gira el voltant d’una mostra de trenta-sis il·lustracions minimalistes que representen frases fetes de la llengua catalana. Aquesta exposició convida al visitant a participar a través d’un concurs per endevinar quines són les frases fetes que s’amaguen darrere els dissenys exposats.

En el programa d’activitats també hi ha una xerrada divulgativa a càrrec d’en Víctor Pàmies, expert en paremiologia, que amb el títol “Hi ha més dites que llonganisses!” ens parlarà de la vitalitat que tenen les dites i refranys catalans avui dia fent esment especial d’aquells que es diuen i es coneixen al Pla de l’Estany. Aquesta activitat servirà com a presentació del Voluntariat per la Llengua del Pla de l’Estany que també es sumen activament del projecte.

Aquest cicle expositiu també ha volgut implicar els alumnes de l’escola L’Entorn que hi participaran amb una intervenció artística després de visitar i treballar l’exposició a l’aula. El programa d’activitats s’allarga durant tota la
tardor, del 9 d’octubre al 22 de desembre, que inclourà un acte de cloenda on es desvetllarà les solucions dels dissenys, farem públic el guanyador del concurs i mostrarem el treball realitzat pels alumnes de l’escola L’Entorn i el Voluntariat per la Llengua. Tota la informació de les activitats que es portaran a terme durant el cicle expositiu es poden consultar al díptic informatiu que està disponible a la secretaria del centre o a la nostra web: www.centrecivicporqueres.cat

Tota la informació relacionada amb el projecte del “Català il·lustrat” podeu consultar-ho a: www.catalaillustrat.cat

Aquí podeu veure un vídeo on presentem el projecte. https://vimeo.com/238436745

Més informació – Descarrega’t el pdf