Porqueres fa balanç de la posada en funcionament del porta a porta

S’haurà fet una trentena de reunions, en les quals l’Ajuntament exposarà com han variat els kg de cada fracció i també aprofitarà per parlar de seguretat ciutadana, així com d’aspectes de comunicació corporativa

El 16 de febrer de 2018 es va iniciar el canvi en la recollida d’escombraries al municipi. Per tal d’implantar el servei, l’Ajuntament va dur a terme una campanya amb 15 sessions informatives, de les quals 13 van ser per diferents zones i 2, obertes a tot el municipi. A més a més, es va fer una campanya audiovisual.

Aquesta primera campanya es completarà amb una dotzena de reunions més, que correspondran a les 12 zones en què l’Ajuntament ha dividit el municipi per tal d’analitzar de primera mà amb els ciutadans com està funcionant el servei.

La bona predisposició i la col·laboració de tots els veïns i veïnes han fet que s’hagi anat millorant i hagin disminuït les incidències. Tot i això, se segueix vetllant pel seu bon funcionament, ja que és un sistema complex, però alhora molt efectiu i els resultats són molt bons.

Amb el nou sistema es recull cinc vegades més fracció orgànica, i la recollida d’envasos, paper-cartró i vidre també ha augmentat. Per això hem passat del 60% de rebuig al voltant de 20% a l’actualitat.

Aquest fet provoca que hi hagi una disminució molt destacada de tones entrades a l’abocador, un augment molt important de la quantitat i la qualitat de residus reciclables i, per tant, que se’n faci una valoració econòmica més gran. Gràcies a això, podem dir que ara a Porqueres i a una part de Camós es recicla el 80% de tots els residus, mentre que amb l’antic sistema el percentatge era del 40%. Actualment, som el tercer municipi que més recicla de tot Catalunya.

Bona predisposició de tothom

Això ha estat possible gràcies a la implicació i a la bona predisposició de tots els veïns i veïnes del municipi, perquè la seva col·laboració és imprescindible perquè es pugui allargar la vida útil de l’abocador i, en definitiva, conservar els recursos i espais naturals.

Descarrega’t el plànol en pdf

Mapa Zones Porqueres2