Les escoles de Porqueres recullen una tona d’envasos en una setmana

Èxit de la campanya de RECOLLIDA D’ENVASOS A LES ESCOLES DE PORQUERES. En el marc de la campanya informativa del nou sistema de recollida de residus “porta a porta” que s’implementarà  el febrer del 2018, es va voler donar a conèixer un dels avantatges i la importància del reciclatge, a través de la recollida d’envasos a les escoles durant la setmana del 27 de novembre a l’1 de desembre. Es van recollir tots aquells residus que abocaríem al contenidor groc i es van pesar per tal de saber-ne la quantitat i poder-los valoritzar per tal que  l’Ajuntament abonés el preu real de mercat d’aquest residus, concretament 0,35 cèntims per kg d’envasos recollits.

Amb la massiva participació de pares, alumnes, familiars i veïns es van recollir un total de 896,57 kg d’envasos, tenint en compte els 731,93 kg recollits a l’escola l’Entorn i els 164,64 kg a l’escola el Frigolet, dada molt sorprenent ja que en tot el municipi es recullen setmanalment dues tones d’envasos.

Aprofitant la fira d’hivern que es va celebrar la setmana passada, es va entregar per part de l’Ajuntament un xec a les escoles de 310 € , quantitat que li és abonada en el servei de recollida de residus a l’Ajuntament en concepte de retorn per part de Ecoembes pels residus reciclats. Les escoles utilitzaran aquests diners per pagar una part del viatge de final de curs dels alumnes de 6è i per material escolar.

Després de l’èxit en la participació i la implicació per part de tothom, es planteja repetir aquesta iniciativa més enllà de la campanya d’implantació del “porta a porta” i poder-ho fer cada any.