L’Ajuntament de Porqueres inicia un projecte per conèixer les necessitats d’habitatge al municipi

L’Ajuntament de Porqueres ha començat aquest dilluns un estudi per conèixer les necessitats d’habitatge de la població que viu al municipi.

La Diputació de Girona va atorgar una ajuda de 4.288 € a l’Ajuntament de Porqueres, a través d’una subvenció per polítiques d’habitatge per a l’any 2016. El consistori hi va presentar un projecte d’estudi sobre la demanda d’habitatge al municipi redactat per l’empresa Neòpolis.

Els habitants de Porqueres han rebut un qüestionari mitjançant el qual podran respondre diferents qüestions sobre l’habitatge i el podran dipositar a les urnes ubicades al Centre Cívic, el Pavelló, la Biblioteca i l’Ajuntament. El dia 6 de desembre, durant la Fira d’Hivern, també hi haurà una urna habilitada a l’estand de l’Ajuntament,  on es podran deixar les enquestes.

Per altra banda, les persones d’entre 16 i 35 anys podran respondre un altre qüestionari individualitzat, en línia, al web www.porqueres.cat. L’objectiu és doble: detectar amb més precisió les necessitats dels joves pel que fa a l’habitatge i conèixer-ne la demanda real al municipi.

Finalment, també es fa un treball conjuntament amb els API de la comarca per tal de saber l’opinió professional del sector.

L’Ajuntament, amb el consell dels Serveis Socials de la comarca, també ha inclòs en el qüestionari una sèrie de preguntes relacionades amb el parc existent, ja que des d’aquests serveis es detecta un deteriorament dels habitatges pel que fa a climatització i rehabilitacions.

Es preveu tenir els resultats de l’estudi abans d’acabar el primer trimestre de 2017. Aquests resultats serviran per decidir les actuacions que ha de desenvolupar l’Ajuntament en matèria d’habitatge a curt i mitjà termini.