La nova via verda del Pla de l’Estany s’aprofitarà per obrir al carrer Isaac Albéniz

Dimecres 19 de juliol de 2017, 13 ajuntaments de comarques gironines participen a la Signatura del Conveni que ampliarà la xarxa Vies Verdes de Girona!

Aquesta millora suposarà la unió de Girona amb Banyoles i la Garrotxa amb una via pedalable, es connectarà així la Costa Brava i els Pirineus.

L’Ajuntament de Porqueres està enllestint les obres del mur de contenció que s’està fent en un tram d’aquest carrer per permetre el pas del carril bici pel mig del poble.

L’obertura al trànsit del carrer Isaac Albéniz de Porqueres permetrà connectar la zona d’habitatges de la carretera de Corts amb la plaça Major del municipi. L’obra està pressupostada en uns 213 mil euros i l’Ajuntament podrà finançar en tres anualitats.

Pel que fa a l’obra del carril bici de la via verda, la durà a terme la Diputació de Girona amb una subvenció del fons FEDER que en cobrirà el 70% del cost, mentre que els diferents ajuntaments afectats n’assumiran el 30% restant. A Porqueres, previ al carril bici l’Ajuntament està enllestint la construcció d’un mur escullera al carrer Isaac Albéniz, entre els carrers Estació i Juli Garreta, on la secció del carrer no era suficient per a suportar el carril bici.

La construcció del mur escullera està valorada en 96 mil euros, la meitat anirà a càrrec de la Generalitat ja que el projecte s’ha inclòs en una convocatòria de foment del turisme a nivell comarcal.