Inici dels treballs del projecte de “Millora estructural de dos boscos de ponent de l’EIN de l’Estany de Banyoles”

Es realitzaran talls puntuals de la carretera de circumval·lació de l’Estany (GIV-5248)

El proper dijous dia 21 de gener de 2016, el Consorci de l’Estany iniciarà els treballs del projecte de “Millora estructural de dos boscos de ponent de l’EIN de l’Estany de Banyoles” subvencionat per la Diputació de Girona i l’Obra Social de “la Caixa”. Projecte que actuarà en dos sectors: a una franja de 25 m ambdós costats de la carretera de circumval·lació de l’Estany al bosc de can Morgat, i a la finca situada entre la font del Rector, sota l’església de Santa Maria de Porqueres, i l’Estany. S’executarà entre el 21/01/2016 i el 14/03/2016.

L’objectiu principal és la millora de la qualitat del bosc d’alzinar amb roures de can Morgat i la freixeneda de la font del Rector. Així doncs es pretén tallar arbres amb perill de caiguda (sobretot pins), morts o que són d’antigues plantacions de plataners. També es desbrossaran bardisses i es retirarà restes de vegetació acumulada per tal de reduir el risc d’incendi.

Per dur a terme aquestes actuacions és necessari tallar puntualment el pas de vehicles per la carretera de circumval·lació de l’Estany (GIV-5248), entre el trencant de cal Ferrer i l’església de Santa Maria de Porqueres, sobretot quan es realitzin treballs forestals al costat mateix de la via. Els talls tindran un durada de 1 a 2 dies i sempre seran entre setmana.

El primer tall previst és per aquest proper dijous 21/01/2016 a les 8:00 h del matí fins al divendres dia 22/01/2016 a les 19:00 h aproximadament.

Per tal de continuar amb les tasques del projecte de “Millora Estructural de dos boscos de ponent de l’EIN de l’Estany de Banyoles”, està previst realitzar nous talls de la carretera de circumval·lació de l’Estany, des de l’Església de Sta Maria de Porqueres al trencant de Cal Ferrer els propers dies 26, 27 i 28 de gener.

Amb coordinació amb la companyia elèctrica, i per evitar qualsevol risc a l’hora de tallar els arbres, es baixarà la línia que porta corrent als veïns de la zona. Així doncs es tallarà completament el pas de vehicles, vianants i bicicletes per la carretera i carril bici a la zona del turó de Can Morgat. El camí peatonal, que passa per dins el bosc i es troba allunyat de la zona d’actuació, quedarà obert per bicicletes i vianants.

Els talls es realitzaran des de les 8:00h del matí a les 19:00h de la tarda aproximadament.

Per tal de continuar amb les tasques del projecte de “Millora Estructural de dos boscos de ponent de l’EIN de l’Estany de Banyoles”, està previst realitzar nous talls de la carretera de circumval·lació de l’Estany, des de l’Església de Sta Maria de Porqueres al trencant de Cal Ferrer durant la setmana del 22 al 26 de febrer. Els talls es realitzaran des de les 8:00h del matí a les 19:00h de la tarda aproximadament.

En cas d’acabar els treballs forestals, es restablirà el pas de vehicles abans del previst.

Per qualsevol incidència podeu trucar el Consorci de l’Estany al 972576495

Fes clic aquí pel plànol