Diumenge 18 de juny – Inauguració de la nova Piscina municipal de Porqueres

El Vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, l’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer i el regidor d’esports Ferran Vivar,  inauguraran aquest diumenge 18 de juny a les 12 del migdia, la nova piscina municipal de Porqueres ubicada a la zona esportiva de Miànigues (Pla de l’Estany).

La piscina municipal ha estat una de les principals demandes socials dels habitants del municipi de Porqueres.

Aquest fet es va posar de manifest l’octubre del 2010, en un procés participatiu promogut per l’Ajuntament, on tots els ciutadans del municipi varen poder escollir quins eren els equipaments que  creien  més  necessaris  per Porqueres.

La piscina s’ha construït a la zona esportiva de Miànigues on s’hi troba ubicat  un camp  de  futbol  de  gespa  artificial,  un  camp  de  futbol  7 ,  i  un equipament de serveis amb vestidors, sala polivalent i wàters públics, una construcció recent destinada a vestidors i lavabos, amb una sala polivalent, una pista de tennis, una zona destinada a atletisme  i una zona de skate.

L’obra ha consistit  en la realització dues piscines,  i la configuració de l’espai exterior d’aquestes, per tal de donar servei a les activitats que actualment s’hi realitzen i a futures que es puguin plantejar. Així, també s’ha construït un petit edifici -sala d’instal·lacions, semisoterrat i uns dipòsits d’aigua totalment soterrats.

Les piscines s’han construït en dos vasos de diferents dimensions, una d’adults de 25,10×12,50 m. i una segona piscina d’ús infantil de 12×6 m., les quals es troben separades per una distància de 6,30 m. amb un element de banc longitudinal per al descans dels usuaris.

L’àmbit d’actuació de l’obra ha estat d’uns 2.340 m”. Dins d’aquest àmbit hi ha les dues piscines, una zona d’estada, de gespa artificial d’uns 850 m2., i una zona de platja pavimentada d’uns 476 m2, la sala d’instal·lacions, els accessos i zones de pas.

El cost de l’actuació és de  477.950,00 € (IVA inclòs), que s’ha finançat entre l’Ajuntament de Porqueres, que hi ha aportat 363.280 €, i la Diputació de Girona, que ha aportat els 114.670 € restants.

Coincidint amb la inauguració s’han programat diferents activitats esportives com:

  • Demostració de natació a càrrec de nedadors del CN Banyoles i GEIEG: història dels estils, carrils i relleus.
  • Espectacle de natació sincronitzada a càrrec de la Fundació Torremirona

Esport i Salut

  • Portes obertes de les instal·lacions i fotos de record amb photocall
Convocatòria
Acte
Inauguració de la piscina municipal de Porqueres
Dia  
Diumenge, 18 de juny de 2017
Hora  
12 del migdia
Lloc  
Zona esportiva de Miànigues

 

plànol piscina