El Centre Cívic de Porqueres presenta la quarta temporada de RERE EL TELÓ

Rere el teló és la programació d’arts escèniques i música del Centre Cívic de Porqueres per als mesos de gener a maig del 2018. Una proposta cultural amb produccions de petit format, seleccionades amb cura perquè siguin representades en un espai singular, rere el teló de l’escenari del Cívic, on els artistes i el públic comparteixen el mateix espai escènic, sense distàncies, de tu a tu. Un espai escènic que, per la seva singularitat, es diferencia de l’oferta cultural de la comarca i la complementa, tot proporcionant nous espais d’accés a la cultura per a la ciutadania.

La quarta edició de Rere el teló, que es va presentar el passat desembre durant la Fira d’hivern de Porqueres amb l’espectacle de circ contemporani, UDUL, de la Cia. Los Galindos que va omplir les 3 funcions que es van programar. Aquesta quarta temporada, sota el lema “ARTS EN VIU” es presenta una programació que va més enllà del teatre, la música o la dansa i s’apropa a nous llenguatges com el de l’acció o una instal·lació interactiva on els espectadors seran part activa de l’espectacle.

Què trobareu Rere el teló? Doncs descobrireu un espai escènic amb caràcter propi, una programació cultural poc convencional i sobretot un lloc privilegiat per viure la cultura de prop. La filosofia continua sent la mateixa, preus molt ajustats i amb una aforament molt reduït, un màxim de 45 a 55 localitats segons la funció; i una programació amb un fort compromís amb la igualtat de gènere reivindicant així el paper de les dones en la creació artística contemporània i la responsabilitat de les institucions culturals en la lluita contra la discriminació de les dones.

Programació:
Com podeu veure en més detall en el llibret informatiu iniciem la temporada el 25 de gener amb una doble proposta musical: MAVICA i MARTA KNIGHT. MAVICA, Marta Casanova, presentarà el seu EP Gone just després de fer-ho al cicle Sit Back de l’Auditori de Barcelona i en primícia a les comarques gironines. MARTA KNIGHT ens portarà les cançons del seu EP Peterloo Heroes a cavall entre el folk més contemporani i l’indie-rock lo-fi més cadenciós i introspectiu. Una artista que s’ha convertit en una de les revelacions emergent d’aquest any i que actualment està preparant el seu primer disc que es publicarà durant el 2019.

El 8 de febrer serà el moment de l’estrena teatral del cicle amb LES COSES EXCEPCIONALS. Un monòleg hilarant i honest sobre les crisis personals i sobre allò que estem disposats a fer per aquells que estimem interpretat per Pau Roca i amb producció de Sixto Paz Produccions. Aquesta proposta es va presentar a Temporada Alta 2018 i ha estat un èxit durant els dos mesos que ha estat en cartellera al Club Capítol.

El divendres 1 de març arriba a Rere el teló la renovació millennial del flamenc, MARÍA JOSÉ LLERGO. Com qualsevol noia a la seva edat, porta xandall, septum al nas i ungles de gel, però també mantó negre de Manila i les joies d’or de la seva família. No hem d’intentar capturar-la. No hem d’intentar entendre-la. Només hem d’escoltar la seva veritat. Acompanyada de Marc López a la guitarra, es presentarà a Rere el teló pocs mesos abans de trepitjar escenaris més imponents, com el del Primavera Sound.

El 15 de març viurem setanta-cinc minuts de teatre en estat pur amb BLANCA DESVELADA. Dues històries que s’entrellacen en el temps sense que ni els seus personatges n’entenguin el perquè. La protagonista viurà el desafiament de descobrir la raó que les uneix: una dona, presa política, que dona a llum en una presó dues setmanes abans de ser afusellada. I Blanca, una jove actriu que es guanya la vida fent monòlegs còmics en bars mediocres i que té un important conflicte amb la seva mare. És un fenomen teatral que córrer boca-orella i allà on fa temporada acaba sent un èxit de públic.

El 29 de març arriba el pop metafísic de la plana de Vic de la mà de GERMÀ AIRE que ens presentaran en primícia a les comarques gironines el seu disc Sempre, un disc en què no sobra res i que escoltaries en un bucle infinit. En aquest treball es concreten totes les idees que apareixien en els seus anteriors treballs i directes. Gràcies a la producció de Joan Pons, aconsegueixen concretar totes aquelles forces i comprimir-les en 10 hits de dos minuts i mig.

CADIRA es desplega com una peça a l’escenari, una dramatúrgia precisa conduïda pels sorolls percussors i per la presència de la matèria i d’un cos productor. En aquesta acció, Pep Aymerich construeix una cadira a partir d’un tronc de castanyer fent servir eines i tècniques tradicionals. Força, destresa, eficàcia, equilibri, cadència… Ho veurem el 12 d’abril.

MULLÏER és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines i un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat —i segueixen lluitant— per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la nostra societat. Poesia visual i intensitat emocional que gaudirem el 26 d’abril amb un espectacle que ha estat molt premiat des de la seva estrena en el qual destaquen els dos MAX que va endur-se el 2017 i la millor estrena a Fira Tàrrega el 2016.

La temporada finalitzarà el 10 de maig amb CASES, una proposta interactiva que ens obre la porta a quatre espais emocionals femenins diferents. Els espectadors, asseguts per parelles, es posen els auriculars per convertir-se en actors-manipuladors que els condueix a una vivència singular.

Benvinguts i benvingudes a la quarta temporada de Rere el teló.

Tanquem el teló! Que comenci l’espectacle!

Les entrades es poden comprar anticipadament a www.centrecivicporqueres.cat.

Si queden entrades disponibles es vendran a la taquilla una hora abans que comenci l’espectacle. Aforament molt reduït.

RET19-Cartells D1web