COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE PORQUERES

El conjunt de mesures s’aplicaran entre els dies 13 i 27 de març, seguint les directrius fetes públiques avui per la Generalitat de Catalunya

L’Alcalde de Porqueres, Francesc Castañer i Campolier, ha reunit aquest migdia els diferents directors i directores dels equipaments públics del municipi arran de l’activació en fase d’alerta del Protocol d’actuació del Pla bàsic d’emergència municipal per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc, a causa del risc de propagació del COVID-19.

L’alcalde ha explicat que totes aquestes mesures tenen com a objectiu reduir el moviment de persones, limitar els contactes físics i prevenir el risc de contagi: “la salut pública és ara mateix la màxima prioritat i, per tant, ens hem d’avançar a situacions d’infecció que es puguin produir i així limitar el màxim possible l’expansió del virus”.

Davant l’activació en fase d’emergència 1 del Pla de Protecció Civil per a malalties emergents a Catalunya i l’anunci de noves mesures d’urgència que han fet tant el Govern de la Generalitat com de l’Estat.

El Consistori ha acordat les següents mesures:

Pel que fa a l’Ajuntament i l’atenció a la ciutadania es demana que tota la informació o tramitació de documents que hagin de fer els ciutadans i ciutadanes es faci de manera telemàtica o telefònica en la mesura possible. Per això, els serveis municipals que fan atenció al públic reforçaran l’atenció telefònica per sobre de l’atenció presencial.

S’anul·len tots els tallers i activitats del Centre de Cívic de Porqueres a partir d’avui dijous 12 de març de 2020. S’informarà electrònicament a totes les persones usuàries de l’equipament i es farà un comunicat a través a l’espai web i a les xarxes socials.

Les activitats culturals i l’equipament de la Biblioteca municipal suspendrà la seva activitats a partir de demà divendres 13 de març de 2020.

Un col·lectiu amb un seguiment especial és el de la gent gran, per aquest motiu queden anul·lades totes les activitats i tallers programats. Les instal·lacions del Casal de la gent gran i Centre de dia queden tancades a partir de demà divendres.

Referent a les activitats esportives previstes queden anul·lades, i el Pavelló municipal i instal·lacions esportives, pista de tennis i pistes de petanca, queden tancades.

Els centres escolars del municipi, escoles l’Entorn i Frigolet i la llar d’infants Els Trapelles romandran tancats d’acord amb les recomanacions enviades pel Departament d’Educació. El servei SIE també anul·la la seva activitat.

El servei de minideixalleria i porta a porta continuaran amb els horaris habituals.

Pel que fa a les activitats programades en caràcter general per aquest període, queden suspeses.

Des de l’Ajuntament de Porqueres es continuarà l’evolució dels esdeveniments i dels protocols que activi la Generalitat de Catalunya, i es demana a la ciutadania que segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries. En cas de qualsevol dubte, us podeu dirigir al 061 o el 112.

Qualsevol novetat es comunicarà a través dels mitjans oficials.