Clubs i entitats esportives

Clubs i entitats esportives de Porqueres:

Porqueres Motor Club

image-porqueres-motor-club

motor_club

El PORQUERES MOTOR CLUB  es  legalitza en l’Assemblea general constituent del dia 22 de gener de 2008.

L’entitat neix per iniciativa d’un grup d’afeccionats al món del motor del municipi, amb moltes ganes de promocionar el motociclisme a Porqueres i comarca.  Les principals fites que es marca el club, són l’organització d’events esportius motoritzats i no descarten en un futur poder disposar d’un circuit permanent a la comarca.

El mes de desembre de 2007 ja es varen estrenar com a organitzadors, portant a terme la 1a Cursa Americana de Porqueres, amb la col·laboració de l’escuderia Sendicat del Motor de Banyoles. El gran èxit obtingut va animar a tots els membres de la junta a legalitzar un club independent i en un futur consolidar la Cursa Americana, sense descartar altres proves de més importància.

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: MARTÍ ROBERT
SOTS PRESIDENT 1r: FRANCESC ABELENDA
SOTS PRESIDENT 2n: MANEL BAREA
SECRETARI: ÀNGEL MARÍN
TRESORER: JOAQUIM COSTABELLA
VOCAL: XAVI BACH
VOCAL: ISIDRE NIERGA
VOCAL: PERE PINSACH
VOCAL: ENRIC MASÓS
VOCAL: ISIDRE NIERGA
VOCAL: TONI PÉREZ
VOCAL: NITO MALAGÓN
VOCAL: ALBERT ABELENDA

Pàgina web: http://porqueresmotorclub.blogspot.com/

E-mail:porqueresmc@esportsporqueres.com

Adreça: C/ Montseny s/n, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 972581807   –  Fax: 972570717

Club Atletisme Porqueres

logo_atletisme_porqueresclub-atletsime

El CLUB ATLETISME PORQUERES, neix el 12 de novembre de 2012, amb el compromís de promocionar l’Atletisme a Porqueres.

Al municipi de Porqueres com a activitats atlètiques només hi havia la Cursa Popular, una activitat que es disputa des de l’any 1996 el dia 8 de desembre. També aquests últims anys s’ha organitzat un Cros Escolar, a càrrec del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

El Club Atletisme Porqueres vol ampliar l’oferta atlètica del municipi i actualment proposa una activitat atlètica més al municipi, la milla urbana que es disputa el mes de març. Apart col·labora a la Run4càncer que organitza l’Oncolliga el mes de febrer.

L’atletisme és considera l’esport més antic del planeta. Es divideix en tres disciplines, curses, concursos (salts i llançaments) i proves combinades (heptatló i decatló). El seu màxim exponent és durant la celebració dels Jocs Olímpics, on és l’esport més important dels 26 inclosos en el programa oficial.

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: ARMENTER COLL
SECRETARI: JORDI FÀBREGA
TRESORER: DAVID BOIX
VOCAL: ALEXANDRA VILLA
VOCAL: CRISTINA SERRA

E-mail: clubatletismeporqueres@gmail.com

Adreça: C/ Montseny, s/n, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 629716721 – Fax: 972570717

Bàsquet Porqueres Associació Esportiva

basquetclub_basquet

La pràctica del bàsquet a Porqueres va començar lligada com a secció de la Unió Esportiva Porqueres. En aquells moment només hi havia 2 equips, un cadet femení i un sènior masculí. El club entrenava i jugava a la pista exterior de l’escola l’Entorn. (temporada 1994-1995)

De mica en mica, el bàsquet es va anar consolidant, anant augmentant d’equips any rera any. L’any 2000, degut al gran creixement sofert, es desvincula de la Unió Esportiva Porqueres i es crea un club propi: el BÀSQUET PORQUERES A.E.

L’empenta definitiva del Club es dóna l’any 2002 amb la inauguració del nou pavelló municipal d’esports, ja que per mantenir el creixement de la infrastructura del club era necessària una nova i més funcional pista de joc. Enrera quedaven molts dies de fred i pluja, s’acabava una etapa i era hora d’obrir-ne una altre.

Tots els equips del Bàsquet Porqueres juguen a les lligues organitzades per la Federació Catalana de bàsquet. A part organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament, unes 12 hores de bàsquet a l’estiu i un parc infantil de Nadal anomenat MAT.

 

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: MIQUEL SALA
SOTS PRESIDENT: ANNA OLIVA
SECRETÀRIA: MONTSE BOSCH
TRESORER: JAUME ALBERTÍ
VOCAL: JOSEP PINATELLA
VOCAL: JOSEP CONGOST
VOCAL: JOAN FIGUERAS

Blog del Bàsquet Porqueres: http://basquetporqueres.blogspot.com/

E-mail: bporqueres@basquetcatala.com

Adreça: C/Montseny s/n 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 972581807 – Fax: 972570717

Unió Esportiva Porqueres

unio_esportiva_porunio-esportiva-porqueres

El futbol és l’esport d’associació que fa més anys que es practica a Porqueres. Els seus inicis daten de la temporada 65/66, quan un grup de persones decidiren crear la Penya de Mata, feien els entrenaments a un camp ubicat al costat de l’antic cementiri de Mata i jugaven els partits al camp vell de Banyoles.

Ja a l’any 1981 un grup de persones de Mata van decidir-se a legalitzar l’entitat i es federaren com a Club Deportiu Mata. Un any més tard, el 1982, el club canviaria de nom passant a dir-se l’actual denominació d’UNIÓ ESPORTIVA PORQUERES. El primer president de la entitat va ser el sr. Joan Estany i el club comptava amb quatre equips, alevins, infantils, juvenils i afeccionats.

Des d’aquells moments, el club no ha parat de créixer i actualment compta amb un conjunt femení i un escalat d’equips masculins de totes les categories, començant pels d’escoleta i acabant amb el primer equip, que actualment milita a tercera catalana.

La temporada 2009-2010 el club va estrenar el nou camp de Miànigues de gespa artificial, una instal·lació que es va inaugurar el dia 26 de juliol de 2009, i que a part del camp principal disposa d’un camp d’entrenament de futbol-7.

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: MARC CUADROS
SOTS PRESIDENT 1R: FRANCESC FONT
SOTS PRESIDENT 2N: MANUEL CUADROS
SECRETÀRIA: MARTA RUIZ
TRESORER: ANNA ROURA
VOCAL
: ÒSCAR TEJERO
VOCAL: CARLES QUINTANAS
VOCAL: JOSEP MARIA SÁNCHEZ
VOCAL: ESTER MULA
VOCAL: XAVIER CAPUZ
VOCAL: MARC LLADÓ
VOCAL: JOEL BURCH

Pàgina web de l’entitat: www.ueporqueres.cat

E-mail: porqueresue@gmail.com

Adreça: Passeig de la Mediterrània s/n, 17834 (Porqueres)

ACEP (Associació de Clubs Esportius de Porqueres)

logo_acepSeu: carrer Montseny, s/n (Pavelló d’Esports)

Pàgina web: www.casalesportiu.com

Casal Esportiu de Porqueres – Dates: Del 25 de juny al 7 de setembre (9 torns)

Horari: Del 9 al 13 Hores amb possibilitat de dinar: Opció Bon dia de 7,45 a 9 hores i d’allargar les tardes fins a les 16 hores.

Inscripcions i informació: pàgina web fins el 18 de maig de 2013

Organitza: ACEP

Club Unió Esportiva Petanca Porqueres

petanca_porfoto-principal

Com probablement la gran majoria de clubs, va néixer com a resultat d’una iniciativa popular que al cap dels anys es va convertir en una inquietud per ser reconeguts amb un nom i uns objectius.

A meitat dels anys 90,  a les tardes – vespres dels mesos d’estiu, una colla de veïns del barri de Les Serres de Les Pedreres,  es reunien en un pati i jugaven unes partides de petanca, amb l’únic objectiu d’entretenir-se una estona al mateix temps que paraven la fresca de les nits estiuenques.

La llavor ja estava plantada i era qüestió d’una mica de temps perquè fruís l’idea de jugar una mica més organitzats. Així és que es varen començar a organitzar alguns torneigs a les pistes municipals de petanca. Comptaven amb una gent molt engrescada i el total recolzament de l’Ajuntament.

El dia 10 de Setembre de 1999, cap una vintena de persones es van convertir en socis fundadors del CLUB UNIÓ ESPORTIVA PETANCA PORQUERES.
Ara el Club compte amb 50 socis, estan federats, juguen amb clubs de tot Catalunya i el principal objectiu és donar entrada a més socis, promoure l’esport de la petanca i l’associacionisme.

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: TONI BOSCH
SECRETARI: NARCÍS ESTEBA
TRESORER: MIQUEL FIGUERAS
VICEPRESIDENT: LAUREÀ BARROT
VOCAL: JOAN PUIG
VOCAL: JOSEP COSTA
VOCAL: PERE PUIGDEMONT
VOCAL: MARTIRIÀ MARCÓ
VOCAL: JOSEP ROURA
VOCAL: PERE HOMS
VOCAL: JULI MADEO
VOCAL: JOAQUIM BARTROLÍ

E-mail: inotbo@gmail.com

Adreça: C/Pere Calders 10, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 658808297  –  Fax: 972570717

Club Ciclista Pla de l'Estany

ciclisteclub-ciclista

El CLUB CICLISTA PLA DE L’ESTANY, va néixer arrel de la desaparició de l’antic Club Ciclista Top Bici Pla de l’Estany. Membres de la junta van decidir  canviar de nom i de raó social el Club, portant-lo al municipi de Porqueres. En aquests moments el Club té com a seu el Pavelló municipal de Porqueres.


L’aparició d’aquest Club Ciclista ha ajudat a fomentar la pràctica del ciclisme, tant de carretera com de muntanya. L’any 2015, amb la col·laboració de TRIBIKETRAINER engegaven una escola de ciclisme que actualment compta amb 17 nens.

El Club Ciclista Pla de l’Estany compta amb 50 socis, alguns d’ells corren les proves federades provincials i d’àmbit català organitzades per la Federació Catalana de Ciclisme, però la majoria es troben per fer excursions i gaudir de l’entorn i la natura.

Com a activitats, organitzen amb la col·laboració de l’Ajuntament de Porqueres, una cursa ciclista de carretera, una bicicletada nocturna el mes de juliol i una Marxa Popular mb BTT. Mentre la marxa nocturna té un caire totalment familiar, les altres dues activitats són federades. En el cas de la cursa de carretera, es puntuable per la copa catalana, mentre la de BTT està enmarcada dins la Copa Gironina de l’especialitat.

A més, organitzen sortides puntuals amb bicicleta de carretera i BTT per conèixer millor els entorns inèdits  de la nostra comarca.

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: JOAQUIM FONT
SOTS PRESIDENT: JOSEP MASDEVALL
SECRETARI: ÀNGEL MARÍN
TRESORER: XAVIER DUCH
VOCAL: LLUÍS JUTGLAR

Blog del Club Ciclista: BLOG CC PLA DE L’ESTANY

E-mail:clubciclistapladelestany@gmail.com 

Adreça: C/ Montseny s/n, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 972581807 – Fax: 972570717

Club Futbol Sala Porqueres

logo_fspista

El CLUB FUTBOL SALA PORQUERES va ser creat arrel de la construcció del nou pavelló d’esports, ja que tot i fer uns quants anys que l’afecció al futbol sala anava en augment, la normativa federativa exigia pavellons coberts a tots els clubs afiliats.


La temporada 2015/2016 participarà a les competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol Sala, després que l’any 2013 la junta directiva decidís deixar la Comissió de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol.

Aquesta temporada presenta a 3 equips masculins en competició, dos sèniors i un juvenil. Els estatuts i la junta directiva es van constituir legalment el dia 12 de setembre de 2002.

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: TONI PÉREZ
SOTS PRESIDENT: JAUME ALONSO
SECRETARI: TONI FERNÁNDEZ
TRESORER: ALBERT ESQUENA
VOCAL: RUBEN DARIO ROJAS
VOCAL: CARLOS SERRANO
VOCAL: VICENS GUIDÚ

E-mail: fsporqueres@hotmail.com

Adreça: C/Montseny s/n 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 972581807  –  Fax: 972570717

Club Ràdio Control Porqueres

radio_control

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Club Ràdio Control Porqueres es crea arrel de la construcció al municipi d’un nou circuit permanent per cotxes dirigits per ràdio freqüencia, al davant de l’edifici de l’Ajuntament de Porqueres, en una zona verda ubicada dins la zona industrial del Terri. Els estatuts i la junta directiva es constitueixen legalment el dia 1 de juny de 2006.

La principal finalitat del club és la promoció de l’automoció a la comarca, mitjançant els cotxes dirigits per ràdio freqüencia, en totes les seves categories.

L’entitat està composada per membres amb molta experiència dins el món del Ràdio Control, pel que malgrat la recent creació del club, ràpidament es volen fer un nom dins la seva especialitat a nivell català, organitzant diferents proves del Campionat de Catalunya.

Actualment, l’entitat es troba sense instal·lació per desenvolupar la seva activitat, ja que degut a la denúncia d’un veí de Cornellà del Terri, una sentència del tribunal constitucional ha obligat a desmantellar la instal·lació. Al tractar-se d’un problema burocràtic, en breu es procedirà a l’habilitació de nou dels mateixos terrenys, per portar-hi a terme proves per cotxes dirigits per ràdio control.

 La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: JOAN SERRA
SOTS PRESIDENT: CARLES PAGÈS
SECRETARI: JORDI JUANHUIX
TRESORER: DAVID COLOMER
VOCAL: MARC ESTANY
VOCAL: WALTER JOAN
VOCAL: MIQUEL SOLER

Pàgina web:http://www.rcporqueres.com/

E-mail:rcporqueres@esportsporqueres.com

Adreça: C/ Montseny s/n, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 676435339  – Fax: 972570717

Club Handbol Porqueres

escut_handbolclub-handbol-porqueres

El CLUB HANDBOL PORQUERES entrà dins l’organigrama esportiu de Porqueres l’any 2004, constituint-se legalment el dia 27 de juliol.

Després de dos anys de vida i havent assolit l’ascens per dues vegades consecutives, aquesta temporada serà la desena que el club no tindrà activitat. Esperem que en un futur es torni a activar l’entitat.
Fins el moment de la seva abolició, el Club Handbol Porqueres tenia un equip sènior femení, que era l’únic de la categoria a la província de Girona.

El primer objectiu del Club Handbol Porqueres havia de ser la de començar a treballar des de la base, però de moment la manca d’espai físic ho impossibilita. Durant la seva curta vida disposava de pàgina web pròpia: www.clubhandbolporqueres.com

La junta directiva estava formada per:

PRESIDENT: VÍCTOR ESPESO
SOTS PRESIDENT: SÒNIA GARCIA
SECRETARI: JORDI BRUGUER
TRESORER: ALBA GARCIA
VOCAL: ALBERT RAMÍREZ

Motor Club Parc Pla de l'Estany

motor_club_estanymotor-club-parc-pladelestany

El MOTOR CLUB PARC PLA DE L’ESTANY neix el desembre del 2008 amb un repte molt clar; poder gaudir d’un espai lúdic, apte per les diferents modalitats del món del motor, sense haver de desplaçar-se fora de la comarca.

En aquest Parc Motor hi hauria un espai habilitat per Velocitat, Trial, Motocrós, Enduro, Quads i Kàrting. Dins la mateixa intal·lació també s’ha guardat lloc pel Bike trial i els cotxes dirigits per Ràdio Control, unes disciplines que cada vegada tenen més acceptació i el lloc és ideal per la seva execució.

Deixant apart el món de la competició, valoren molt l’educació viària de tots el joves i per aquest motiu disposaran d’una zona exclusiva per aquest afer.

Tot aquest ambiciós projecte es vol assolir sense ànim de lucre i amb un objectiu; fer  de l’esport un valor social i aconseguir dia a a dia fer créixer l’esport català.

Salut, esport i benzina !!!

La junta directiva està formada per:

PRESIDENT: JOSEP ESPINOSA
SECRETARI: JOSEP MANTÉ
TRESORER: EDUARD MARÉS

E-mail: mcparcpladelestany@gmail.com

Adreça: C/ Pla de l’Estany 19, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 639957689

Patinatge Artístic Porqueres

patinatge_artisticimage-patinatge-artistic-porqueres

Sota el nom de PATINATGE ARTÍSTIC PORQUERES es constitueix el dia 21 de maig de 2009, un nou club que gestiona l’activitat de patinatge al municipi de Porqueres, rellevant al Club Patinatge Porqueres, que ho fèia fins aquesta data.

En l’actualitat el Patinatge Artístic Porqueres consta d’una seixantena de patinadors/es, un equip tècnic sota la direcció de Gemma Fructuoso i una junta directiva amb molta empenta. Tots plegats amb molta il·lusió volen difondre la pràctica del patinatge artístic sobre rodes dins i fora del nostre municipi. Els seus principals objectius són educar aplicant els valors universals de l’esport com l’esperit de superació, l’autodisciplina, el treball en equip, el companyerisme, l’amistat, la diversió….

Anualment organitzen un festival de patinatge anomenat PATINADAL i apart intenten que Porqueres sigui seu cada any d’un campionat oficial organitzat per la Federació Catalana de Patinatge.

La junta directiva està formada per:

PRESIDENTA: PILAR CULLELL
SECRETÀRIA: IRENE CASADEMONT
TRESORERA: SUSANNA BAZAN
VOCAL: PABLO PEÑAS
VOCAL: ANNA CERVIÀ

Pàgina web:http://paporqueres.wordpress.com

E-mail:patinatge@esportsporqueres.com

Adreça: C/Montseny s/n, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 972581807 – Fax: 972570717

Gimnàstica artística Porqueres

gimnastica_artisiticagimnastica-artistica-porqueres

L’aparició del club GIMNÀSTICA ARTÍSTICA PORQUERES no només suposa una novetat esportiva al municipi de Porqueres, sinò que apart a nivell comarcal també és primícia, ja que mai el Pla de l’Estany hi havia hagut representació d’aquesta modalitat esportiva.

La Gimnàstica Artística és un dels esports més complerts que existeixen, ja que és una manera excel·lent pels més joves d’iniciar-se en el món de l’activitat física, ja que treballa tots el fonaments bàsics que ha de dominar l’esportista en qualsevol disciplina esportiva.

Malgrat l’adreça oficial del club és el pavelló municipal, actualment desenvolupen l’activitat al local polivalent de Can Carreras, on ja s’ha consolidat com una oferta esportiva de qualitat al municipi. De moment treballa amb els més joves, agafant nens i nenes en edats compreses entre 3 i 12 anys, amb un èxit sorprenent. Actualment disposen de pàgina web pròpia, sota el domini www.gap.cat.

L’entitat es va constituir legalment el dia 2 de juliol de 2009.

JUNTA DIRECTIVA:

President: Ariadna Bassols
Secretari: Josep Masanas
Tresorera: Eva Maria Caseras
Sots-presidenta: Susanna Juanola
Vocal: Sílvia Vintcens
Vocal: Lucia Martín
Vocal: Margarita Castañer
Vocal: Marta Planas

E-mail:info@gap.cat

Adreça: C/Montseny s/n, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 972581807 – Fax: 972570717

Club Voleibol Aloges Porqueres

club-volei-alogesfoto

L’aparició del CLUB VOLEIBOL ALOGES PORQUERES aixuga una mancança que hi havia a la comarca d’aquest esport, un fet alhora bastant estrany, ja que el volei és darrera el futbol, bàsquet i l’handbol, el quart esport d’equip amb més llicències a nivell de Catalunya.

En un primer inici el Club Voleibol Aloges Porqueres estava composat de jugadores sènior del gènere femení, però a partir de la temporada 2016-2017 han engegat un equip de base que competeix amb altres clubs de la província.

El club es va legalitzar el dia 31 de març de l’any 2010, en l’acta de constitució que va tenir lloc al pavelló de Porqueres, instal·lació que actualment és la seva seu.

 La junta directiva està formada per:

Presidenta: Elena Serrat

Secretària: Sònia Caula

Tresorera: Verónica Delgado

Vicepresidenta: Anna Julià

Vocal 1: Raquel Soler

Vocal 2: Lucia Rodríguez

Vocal 3: Neus Escoda

mail: aloges.porqueres@gmail.com

Adreça: C/Montseny s/n, 17834 (PORQUERES)

Telèfon: 972581807

Club Tennis Porqueres

logo_tennispista-tennis

Fundat el dia 31 de gener de 2014, el CLUB TENNIS PORQUERES, és el club esportiu més novell del municipi.

L’entitat va guanyar un concurs obert d’obra i servei l’any 2015, promocionat per l’Ajuntament de Porqueres, on l’ens municipal cedia uns terrenys per a la construcció d’una pista de tennis. L’obra la va financiar al 100% el club esportiu, garantint-se els drets d’explotació de la instal·lació durant 20 anys.
L’èxit no ha tardat en arribar i el club es planteja en breu la construcció d’una segona pista, per donar sortida a la demanda actual i alhora poder organitzar torneigs a nivell federat, on es demana un mínim de dues pistes.
El CLUB TENNIS PORQUERES gestiona la utilització de la pista per socis i lloguers puntuals, mentre la promoció del tennis de base la té cedida a l’empresa TÀCTIC TENNIS, que és qui porta l’escola de tennis.

JUNTA DIRECTIVA:

PRESIDENT: VÍCTOR VILLASANTE
SECRETARI: MARC ROVIRA
TRESORERA: MÒNICA ROVIRA
VOCAL: DANIELLA NOVELLA
VOCAL: MÍRIAM CARULLA

Mail de contacte: escola@tactictennis.com
Web: http://www.tactictennis.com/
Adreça postal: Pujada Cal Rei, 54 (17834 PORQUERES)
Telèfons contacte: 660406834/629284302