Equipaments públics

Centre Cívic

centre_civicAdreça: carrer Mercè Rodoreda, 5 17834 Les Pedreres-Porqueres Telèfon : 972 57 36 12 Adreça electrònica: cciporqueres@gmail.com L’any 1995 l’Ajuntament va adquirir i reformar els locals on ara està ubicat el Centre Cívic. El Centre Cívic és un espai de trobada, un equipament destinat a contribuir al desenvolupament cultural i a la cohesió social dels veïns de Porqueres, i de la seva comarca en general. Serveis: cursos i tallers, bar, rocòdrom, cessió d’espais, sala polivalent, sales de reunions, altell jove, espai exposicions, magatzems culturals, aula taller, etc. www.centrecivicporqueres.com

Pavelló municipal

pavelloAdreça: carrer Montseny s/n 17834 Porqueres Telèfon : 972 58 18 07 Fax: 972 58 18 07 Adreça electrònica: angel@esportsporqueres.com Inaugurat el dia 14 de setembre de 2002 pel Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, el senyor Jordi Pujol i Soley. El pavelló està ubicat a la zona del Pla del Centre, concretament al carrer Montseny, al costat de l’escola l’Entorn. Després de molts anys d’espera, Porqueres disposa d’un equipament format per una pista principal de parquet de 1.144 m2 i un gimnàs de 157 m2; a més, està equipat amb 4 vestidors col·lectius, 2 d’àrbitres, sala de primers auxilis, 2 despatxos, sala de reunions, bar, serveis públics, consergeria i té un aforament de 252 persones amb seient individual. Horari del pavelló:

 • De dilluns a divendres de 16.30 a 23.00 h del vespre

www.esportsporqueres.com

Sala polivalent Can Carreras

sala_polivalentAdreça: carrer Josep pla s/n 17834 Porqueres Telèfon: 972 57 01 02 Fax: 972 57 04 12 El poble de Porqueres disposa d’una sala polivalent des del 2002. L’equipament consisteix en una gran sala de 625 m2 (25 x 25) amb un aforament de 1125 persones i disposa dels següents serveis: escenari, lavabos (homes, dones i minusvàlids), magatzem, barbacoa, equip de so de 1000 W acústics, antena de TV, farmaciola, 300 cadires de ferro, cadires i taules de fusta per a 300 persones més, sistema de calefacció a través d’un canó de calor i pàrquing. Les parets estan aïllades acústicament tant perquè el so no traspassi a l’exterior com perquè la sala disposi d’una bona acústica. Hi ha dues escomeses elèctriques per tal de connectar-hi tota mena d’equips tant siguin de so com de llum, ambdues tenen una potència de 50 KW, a més a més de diversos endolls col·locats per tota la sala per endollar-hi petits aparells.

Casal de la Gent Gran

casal_gentgranPràcticament al peu del carrer Sant Andreu, en ple nucli urbà de Mata i on abans hi ha havia l’escola pública de Mata, ara hi ha el Casal de la Gent Gran de Porqueres. Obert de dilluns a dissabte, totes les tardes de 14 a 19 hores. Telèfon: 972 57 26 01 E-mail: casaldelagentgran@porqueres.cat Serveis que ofereix:

 • Bar-cafeteria, sala de televisió, diaris, revistes, jocs de taula i ordinador amb conexió d’Internet.
 • Servei de perruqueria: Homes:dimarts de 4 a 6 de la tarda // Dones: dijous de 9 a 1 del matí.
 • Pistes de petanca.

Actualment hi ha servei d’estètica del peu i servei de perruqueria. Cal concretar prèviament la visita al telefon 972 57 26 01. Activitats festives i culturals:

 • Gener: Dinar en benefici de la Marató de TV3.
 • Febrer: Cel.lebració de la festa de Carnestoltes.
 • Març: Caminada per a la gent gran.
 • Abril: Dinar de Sant Jordi.
 • Maig: Caminada i berenar.
 • Juny: Dinar de germanor al Casal de la Gent Gran de Cornellà. Cel.lebració de la revetlla de Sant Pere.
 • Juliol: Revetlla de Sant Jaume.
 • Setembre: Sardinada.
 • Octubre: Caminada.
 • Novembre: Cel.lebració de la Festa del Soci. / Castanyada.
 • Desembre: Quina de Nadal. / Sopar de Cap d’any.

Durant l’any: Excursions i viatges diversos (informació al mateix casal) Xerrades i/o tallers diversos, sobre temes que preocupen a la gent gran. Tots els dimarts de 4 a 6 de la tarda, un servei de transport adaptat acosta a les persones de Miànigues amb dificultats de desplaçament, al Casal de la Gent Gran. Intercanvi Generacional: Activitats on participa la gent gran, per tal d’afavorir les relacions entre diferents generacions.

 • Gener:
  • Dinar en benefici de la Marató de TV3.
  • Festa d’hivern pels nens (berenar i jocs).
  • Xocolatada a l’arribada dels Reis Mags a Porqueres.
 • Maig:
  • Participació en la Festa Major del Municipi, col.laborant en diversos actes com:
  • Festa d’homenatge a la Gent Gran.
  • Cocció de la vedella.
  • Esmorzar del ganut.
  • Xocolatada infantil,…
 • Juny:
  • Festa pels nens (berenar i jocs)
 • Novembre:
  • Castanyada pels nens de la Llar d’Infants “Els Trapelles”.
 • Desembre:
  • A la Fira d’Hivern: Xocolatada-esmorzar a la “Fira del petit mercader”.

A més es realitzen petits cursets esporàdics com: “cuina per a joves”, “internet”,… Activitats del “FEM COMPANYIA”: El programa “Femcompanyia” impulsat des del Consorci de Benestar Social, pretén detectar i atendre persones majors de 70 anys que viuen soles i en situació de risc. Es realitzen contactes regulars a través de visites dimiciliàries i telefònicament i si és necessari, s’orienta i deriva cap a Serveis Socials. A més cada any es realitzen diverses activitats, per promoure la participació d’aquestes persones en tallers que es duen a terme al Casal, per evitar l’aïllament i fomentar la sociabilització. Actualment:

 • FEM MANUALITATS: Sessions de diferents tècniques de manualitats: pintura i collage, paper reciclat i vidre. Es va canviant de tècnica cada trimestre.
 • FEM CINE: Sessions de cinema-fòrum. .
 • FEM RUTA: Excursions d’intercanvi entre municipis.

Activitats lúdiques i esportives: Activitats encaminades a millorar la qualitat de vida de la gent gran, a trevés de l’oci i l’activitat física.

 • Country i ball social: Dilluns de 18:30-19:30h de la tarda al Local Social.
 • Play-back: Dimarts de 16-17h de la tarda al Local Social.
 • Teatre
 • Gimnàstica de manteniment: dimarts i dijous de 18-19h de la tarda al Centre Cívic de Porqueres.
 • Taller de la memòria – Dilluns de 15:30-16:30h de la tarda.
 • Manualitats: Dimecres de 16-17:30h de la tarda.

Camp de futbol de gespa

camp_futbolAdreça: Passeig de la Mediterrània s/n 17834 Porqueres Construït l’any 2003, el camp municipal de futbol de gespa és el primer equipament esportiu que s’ha edificat a la zona esportiva de Mànigues. En aquest camp juga els seus partits el club de futbol Unió Esportiva Porqueres. El perfecte estat de conservació de la gespa el converteix en un dels millors camps de gespa de les rodalies. El nou camp municipal d’esports disposa d’un terreny de joc de gespa de 100×60 m, amb tanca protectora i xarxa de fons de pista. També està equipat amb dues banquetes cobertes i un marcador manual. Les instal·lacions estan equipades amb 2 vestidors col·lectius amb una capacitat per a 20 persones, i també disposa d’un vestidor doble per a àrbitres. El camp municipal es completa amb una sala de material, una sala de primers auxilis, un bar i serveis públics.

Pistes de petanca

pista_petancaAdreça: carrer Riera Bertran, s/n 17834 Porqueres Situada a la nova urbanització del Camp Llarg, dins una superfície tancada i completament il·luminada de 3.820 m2, aquest és el nou equipament de petanca que va ser inaugurat l’any 2006. L’equipament disposa de 25 pistes reglamentàries permanents i amb possibilitat d’ampliació fins a 32. Aquesta instal·lació ja s’ha convertit en un dels referents d’aquest esport a la província de Girona. També disposa d’un local de 122 m2, amb cuina, menjador, bar, serveis i una sala per material, que és la seu del Club Unió Esportiva Petanca Porqueres.

Consultori municipal

consultori_local_granjpgAdreça: carrer Gregal, 2 17834 -Porqueres Telèfon : 972 57 63 59 Fax: 972 58 32 04 L’any 1995 l’equip de govern de l’Ajuntament de Porqueres va considerar prioritària la construcció d’un Consultori Local , un equipament considerat bàsic per a millorar l’atenció mèdica al municipi. Aquest Consultori es va inaugurar l’any 2000 amb 135m2, amb 2 unitats bàsiques assistencials (UBAs), integrat a l’ ABS Banyoles i atenent principalment als veïns del municipi . Des de la seva inauguració fins el dia d’avui ha anat augmentant les hores d’atenció al públic i serveis. Més hores de metge, mes hores d’extraccions…. Es l’any 2007 que l’ajuntament conjuntament amb el Departament de Salut comença a treballar en la necessitat d’ampliar les instal·lacions del consultori. Aquest treball permet l’any 2009 de fer l’encàrrec del projecte executiu de l’ampliació a l’arquitecte Marc Riera i Guix el qual preveu una ampliació fins a 335 m2. El projecte preveu ampliar 2 consultes per a medicina general, 2 per a pediatria, un box polivalent, adequant l’espai a les noves normatives i aconseguint una millora en les condicions de treball dels professionals. Un cop aprovat el projecte pel departament de Salut de la Generalitat , a finals de l’any 2010 s’aprova el conveni de finançament de les obres, en que es preveu la cessió de l’equipament a Catsalut. Per tant un cop acabades les obres el consultori municipal deixarà de dependre de l’ajuntament, administrativament i passarà a ser gestionat des de l’ABS de Banyoles directament. La dotació de professionals de la Salut serà el personal que ja està en actiu actualment en el Centre de Salut (CAP) de Banyoles, i aquesta ampliació ha de permetre disposar de nous serveis i de més professionals i guanyar en hores d’atenció. Després de més de quatre anys de llargues i feixugues negociacions amb el Departament de Salut de la Generalitat es veuen recompensades amb unes obres necessàries i molt esperades que ja han arribant a la recta final. En tots els anys de servei d’aquest equipament sempre ha anat a més i esperem que aquesta ampliació signifiqui una millora important per als veïns que l’utilitzin siguin o no de Porqueres . Si vols més informació del Consistori local de Porqueres, clica aquí.

Centre de Serveis per a la Gent Gran de Porqueres

centre de dia 3Adreça: C/ Isaac Albéniz, 30 17834 – Porqueres Telèfon: 972 58 40 33 – 695 21 09 83 Horaris d’atenció: 9:00h a 19:00h de dilluns a divendres.

El Centre de Serveis per a la gent gran de Porqueres forma part dels anomenats SAIAR (Servei d’atenció Integral a les persones grans en l’àmbit rural) promoguts pel Departament de Treball Afers Socials i famílies de Catalunya, per als municipis de menys de 5.000 habitants.

És una plataforma de serveis per a gent gran major de 65 anys que s’aglutinen en tres àmbits d’actuació: atenció personal, atenció a la famílies i atenció a l’entorn i accessibilitat.

El servei pretén donar el màxim de respostes a les necessitats assistencials i personals a les persones grans del municipi a través dels diferents recursos que formen una única cartera de serveis.

Si vol més informació del centre envia un correu a csporqueres@sumaracciosocial.cat

Més informació del centre de Serveis fes clic aquí

Biblioteca Carles Fontserè

imatge_bibliotecaLa Biblioteca Carles Fontserè es va obrir al públic el 28 de setembre de 2013. Situació i Horaris: Balmes, 27 17834, Porqueres 972 583 898 biblioteca@porqueres.cat web Biblioteca Carles Fontserè Matins: dilluns i divendres de 10 a 13 h., dissabtes de 10 a 13 h. Tardes: de dilluns a divendres, de 16 a 20 h. Distribució de l’espai La biblioteca Carles Fontserè té una superfície de 774,45 m2 distribuïda en dues plantes, les quals estan organitzades per espais diferenciats segons la temàtica i els diferents usos. Planta Baixa Vestíbul: espai que també s’utilitza per a exposicions Lavabos Taulell d’acollida, informació i préstec Àrea infantil: per a menors de 13 anys, en relació amb l’etapa d’escolarització de primària Àrea adults de ficció: per a majors de 13 anys Àrea d’audiovisuals: per a majors de 13 anys Àrea de diaris revistes: per a majors de 13 anys Àrea d’Internet i ofimàtica: per a majors de 13 anys Planta Primera Vestíbul: espai que també s’utilitza per a exposicions Àrea adults de consulta: per a majors de 13 anys Sala polivalent Cabines d’estudi i de treball en grup: per a majors de 16 anys Per què la biblioteca? La Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres és un servei municipal d’informació que té com a objectiu fomentar la lectura, la cultura, el coneixement, la formació i el lleure. És oberta a tota la ciutadania; ofereix accés lliure i gratuït als seus serveis bàsics: consulta dels fons de la biblioteca, préstec individual i col·lectiu, informació i orientació en l’ús de la biblioteca, servei d’informació, accés a la informació digital a través d’Internet, formació en alfabetització informacional i programació d’activitats de dinamització cultural. La Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i hi col·labora oferint els serveis de lectura pública sota criteris de qualitat i eficàcia adequats a les necessitats de la ciutadania i de la xarxa social del municipi, i aportant els recursos i experiències per a la totalitat del sistema. La missió fonamental de la biblioteca pública és satisfer les necessitats informatives, formatives i de lleure dels individus i dels grups socials. Per això la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres és oberta a tothom, amb especial atenció als/a les habitants de Porqueres. Carnet El Carnet és personal i intransferible. El Sistema de Lectura Pública estableix el reconeixement de carnets entre biblioteques públiques segons el qual, la ciutadania, amb el carnet de la seva biblioteca habitual, pot utilitzar qualsevol altra biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El titular del carnet és l’únic responsable del seus ús i dels documents prestats. Serveis que ofereix la Biblioteca Préstec Préstec interbibliotecari Internet, ofimàtica i zona wifi Desiderates Catàleg informatitzat Informació Sala Polivalent Aules d’estudi Reproducció de documents mitjançant fotocopiadora i impressora. Activitats La biblioteca promou i acull activitats culturals i de foment de la lectura obertes a tothom: Clubs de lectura Visites escolars Hores del conte Tallers Programes lectors Exposicions Història El seu nom vol homenatjar la figura de Carles Fontserè i Carrió (Barcelona, 1916 – Porqueres, 2007) destacat dibuixant, pintor, il·lustrador, escenògraf, fotògraf i gran referent del cartellisme de la Guerra Civil, i autor de tres volums de les seves pròpies memòries. Carlse Fontserè va haver d’emprendre un llarg camí cap a l’exili el 1939 i s’exilià a França, posteriorment visqué a Mèxic i als Estats Units fins que l’any 1973 va tornar a Catalunya i es va instal·lar en una masia de Porqueres.

Pista de tennis

IMG_6349Pista Tennis El 24 de juliol es va inaugurar la primera pista de tennis i el 9 de març la segona pista de tennis de terra batuda de la Zona Esportiva de Porqueres. Les inauguracions d’aquestes pistes de tennis suposa un pas més cap a la consolidació de la zona esportiva de Miànigues com a a punt de referència de l’esport municipal i comarcal. Tots els interessats en fer-se socis de l’entiat o bé simplament en llogar la pista poden informar-se al web www.tactictennis.com

Piscina municipal de Porqueres

La inauguració de la piscina municipal aixeca una gran expectació

Malgrat l’onada de calor d’aquests últims dies, unes 400 persones han seguit en directe l’acte inaugural de la piscina municipal de Porqueres. El torn de parlaments l’ha obert el regidor d’esports de l’Ajuntament de Porqueres, Sr. Ferran Vivar, que posteriorment ha cedit la paraula al vicepresident de la Diputació de Girona, Sr. Fermí Santamaria. L’últim en intervenir ha estat l’alcalde de Porqueres, Sr. Francesc Castañer, que juntament amb el Diputat han tallat la cinta protocol·lària que inaugurava oficialment la piscina. Seguidament tots els assistents han pogut gaudir d’una demostració de natació dirigida per Jordi Robirola i un espectacle de natació sincronitzada a càrrec de la Fundació Torremirona Esport i Salut. L’acte s’ha tancat amb un refrigeri i un “photocall” on tothom ha pogut immortalitzar el moment amb diferents estris d’attrezzo. El nou equipament municipal s’obrirà al públic el proper dissabte 24 de juny i tancarà les portes el diumenge 10 de setembre amb més de 1000 abonats. 19247860_1607952339246556_7890825460094983120_n19399137_1607952265913230_3941332155519029884_n19225651_1607952272579896_7541847740903760193_n19149241_1607952342579889_8449370367031208995_n

Ja podeu veure la galeria d’imatges de la inauguració de la piscina municipal de Porqueres del passat diumenge 18 de juny.

Us adjuntem un enllaç amb les fotografies de la inauguració de la piscina municipal de Porqueres. El reportatge va anar a càrrec de la fotògrafa Irene Serrat. L’acte es va portar a terme el diumenge 18 de juny davant d’unes 400 persones. FOTOGRAFIES

Zona recreativa: Barbacoes de Can Ginebreda

BCG20170802-(247)BCG20170802-(245) El 2 de setembre passat, coincidint amb la festa del Bosc de Can Ginebreda, es va inaugurar en aquesta zona una nova àrea recreativa per fer pícnic. Aquest espai, situat dins el Bosc de Can Ginebreda, està equipat amb quatre barbacoes i disposa d’una zona de lleure per fer pícnic, on hi ha unes taules de fusta, tot i que hi ha lloc per què cadascú hi posi les seves. Aquest nou espai estarà obert de dijous a diumenge de 10 a 20 h. A l’estiu restarà tancat per prevenció d’incendis. Per posar fer ús de les barbacoes i demanar tanda, només cal posar-se en contacte amb el bar de Can ginebreda a través de barbacoescanginebreda@porqueres.cat. Preu: 15€ per barbacoa.