Estudi taller Carles Fontserè

Can Tista i Can Montguix són els dos espais on va viure i treballar el cartellista, fotògraf, ninotaire, escenògraf i escriptor Carles Fontserè en retornar, a principis dels anys 70, de l’exili.

De les dues edificacions, la que és visitable és l’estudi taller (Can Montguix). Es tracta d’un espai de treball i creació condicionat amb tot allò necessari per escriure, dibuixar, pintar i dur a terme totes les tasques que la seva activitat artística requeria. Amb una distribució oberta i fluida, les diverses zones estan perfectament concebudes per acollir l’activitat per a la qual van ser dissenyades: arxiu, biblioteca, zona de pintura, escriptori… Un entorn únic, replet d’objectes i records que permeten resseguir el periple vital d’un artista polifacètic.

carles

Can tista

VISITES

  • Visita a l’estudi taller de Carles Fontserè

Visita guiada a l’estudi taller del polifacètic artista Carles Fontserè. Preu: Tarifa completa 4 euros i tarifa reduïda 2 euros Durada: 1 hora Edat: A partir de 7 anys Reserves: biblioteca Carles Fontserè (a/e: biblioteca@porqueres.cat i tel: 972 583 898) i Oficina Turisme de Banyoles (a/e: turisme@ajbanyoles.org i tel: 972 58 34 70) Properes dates

ALTRES ACTIVITATS

  • CONTE
El projecte Carles Fontserè… en clau de conte va néixer a cavall dels anys 2016 – 2017, quan a Porqueres, però també arreu de Catalunya, se celebrava el centenari del naixement de l’artista amb activitats diverses. Sessi Sitjà, l’autora del conte, i Emma Reixach, la il·lustradora, van unir forces i inventiva per crear una obra que acostés una figura tan polifacètica com Carles Fontserè al públic infantil.
A en Carles ningú no l’entenia: «Altra vegada la llibreta guixada?», li deia la mestra. «Seràs un inútil! Et penses que et faràs un home de profit omplint les llibretes de gargots?», el renyaven a casa. Però ell ni guixava ni feia gargots, ell dibuixava! I sabeu què? Doncs que ell, els seus dibuixos i les fotografies que feia van ser —i són encara— famosos i de molt profit. Va viatjar molt lluny, fins a Amèrica i tot, per després tornar a Catalunya, a casa, a Porqueres. Ep! No va tornar sol amb els seus dibuixos i les seves fotografies, no. Amb ell també venien la Terry i la seva nova amiga, la nostra rateta, que des d’aleshores viu a la biblioteca. A dins d’aquest llibre hi trobaràs, en clau de conte, totes les peripècies que va viure en Carles de petit i durant els seus viatges fins que va tornar a casa.
Preu de venda al públic: 12 euros
Punts de venda: Ajuntament de Porqueres i Biblioteca Carles Fontserè

RETALLS DE PREMSA

Porqueres recupera la figura del polièdric Carles Fontserè i ofereix visites guiades (any 2021)
Concert d’Eduard Iniesta a l’estudi Taller Carles Fontserè (Dijous 15 de juliol de 2021)
Cap de setmana especial Carles Fontserè (octubre de 2020):
Notícies relacionades amb la presentació del conte Carles Fontserè en clau de conte (juliol de 2020):
Notícies relacionades amb la signatura del conveni (febrer de 2020):
 
Notícies relacionades amb la celebració de l’Any Fontserè (2016): 
  • Bonart
  • VilaWeb
  • El Punt Avui, notícia “Una monografia tanca la celebració de l’Any Fontserè”
  • Diari Ara, notícia “2016: Any Fontserè”
  • Barcelona Metròpolis, article “Carles Fontserè, cartellista, fotògraf i un gran tafaner”
  • Cultura 21, notícia “Arrenca l’Any Fontserè”
  • 20  minutos, notícia “El Any Fontserè tendrá dos exposiciones i una conferencia en Girona”

WEBS D'INTERÈS

En aquest apartat hi trobareu diversos webs que us permetran accedir a més informació sobre la figura de Carles Fontserè així com a la seva obra.