Residus

Mes a mes

calendari-pap-oct 2018 calendari-pap-novembre 2018

calendari-pap-des 2018

Telèfon d'incidències del porta a porta

cercle_info_tel incidències

Oficina d’informació del Porta a porta, telèfon d’incidències 637403668 en horari de 9h – 17h

Correu electrònic: portaaporta@porqueres.cat

Nou Sistema de Recollida Selectiva de Residus: El Porta a Porta

La recollida selectiva porta a porta (PaP) consisteix en lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció  (rebuig, FORM –orgànica-, vidre, envasos i paper i cartró).

Els resultats de recollida selectiva assolits en aquests municipis són en general superiors, en general se situen entre el 60 i el 85% de recollida selectiva.  I a la meitat d’impropis generats d’un 8% a un 16% FORM. Molt superior al 40 % actual de Porqueres.

A Catalunya, des de l’any 2000 s’ha anat implantant progressivament el sistema de recollida de residus porta a porta i actualment ja són més de 120 els municipis que el tenen implanta.

Per més informació podeu visualitzar aquest vídeo explicatiu, realitzat per l’Associació de municipis catalans per a la recollida del porta a porta.

imatge cubells

El Porta a Porta a Porqueres

El servei del porta a porta a Porqueres es realitza al nucli urbà de Mata-Les Pedreres, Miànigues, Prat Dallas-Prat Roig, camí Sant Patllari, Cal Germà i urbanització de Caselles Davall. Els disseminats realitzen la recollida a través d’Àrees d’Aportació de Residus però amb control d’accés.

L’usuari ha de deixar el cubell d’escombraries davant de casa seva, del residu que correspongui aquell dia, abans de les 21.00h, i recollir-lo l’endemà.

Es recullen totes les fraccions a excepció del vidre que s’ha de dipositar en el contenidor de vidre situat a la via pública.

iman nevera PAP

Calendari Porta a Porta any 2018

Magnètic nevera

Vídeo de l’Entrevista de Banyoles Tv a Jordi Burch, regidor de medi Ambient.

Preguntes freqüents

imatge_preguntes_freqüents

  • Hem de pagar els cubells o els subministra l’Ajuntament? Els subministrarà l’ajuntament sense cost.
  • Hi haurà recollida de voluminosos, trastos vells, electrodomèstics? S’ha establert un dia al mes (consultar calendari) per a la recollida de trastos i mobles vells. La gent podrà deixar-los davant de casa trucant prèviament al telèfon 972581858. No obstant, diàriament poden portar-los a la minideixalleria municipal o a la deixalleria comarcal.
  • Si desapareixen tots els contenidors, inclòs el de residu verd, on podem portar les restes del jardí i de poda? Podeu utilitzar un cubell propi (que haureu de treure els dies de recollida d’òrgànica) on hi podreu dipositar les restes vegetals del jardí o hort, sempre que siguin herbàcies i com a màxim poda d’arbustives, no s’accepta el residu llenyós que quest ha d’anar a la minideixalleria municipal o a la deixalleria comarcal.
  • Què passa si un dia hem de marxar i tenim residus i no els podem deixar a la via pública? Podeu portar-los a la minideixalleria, allà hi hauran tots els contenidors.

Això on va?

Punt orgànic          coses-orgànica   Imatge orgànic

Punt Envasos       coses_envasos     Imatge Envasos

Punt paper i cartró         coses_paper i cartró             Imatge paper i cartró

Punt vidre           coses-vidre            Imatge vidre

Punt resta              coses_resta               Imatge resta

Per a més informació consultar aquest enllaç www.residuonvas.cat

app residus    Descarrega’t l’APP de residu, on vas? en el següent enllaç

Compostatge Casolà

compostador

Si estàs interessat en adquirir un compostador ,clica al següent enllaç, on també hi trobareu tota la informació i assessorament per poder realitzar correctament el vostre compostatge casolà.

Consulta el manual de com fer compost.

Deixalleries

Diapositiva 1

DEIXALLERIA COMARCAL (Puigpalter)

Fes clíc aquí per saber els horaris, residus que hi pots portar, etc. …

Resultats de la recollida de residus

ANY 2017

RESIDU TONES
REBUIG 1115,10
RECICLATGE 722,10
Paper-cartró 113,20
Envasos 118,00
vidre 97,70
FORM (orgànica) 393,20
Verd 255,10
Deixalleria 72,06

Actualment Porqueres està reciclant el 43% dels seus residus (un dels municipis que més recicla a la comarca).

La tendència és disminuir l’entrada de residus de rebuig (no reciclatge) a l’abocador.

evolució abocament rebuig 2017

Com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats?

contenidorsxíndex

Saps com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats amb el porta a porta? 

Els habitatges més allunyats de la trama urbana, atès que no arriba el servei de porta a porta, poden dipositar els seus residus, prèviament separats, en els contenidors corresponents situats a l’àrea d’aportació de residus controlada més pròxima (Puig Surís, Cal Germà, Caselles d’Avall i Usall)

Per accedir a aquesta àrea serà mitjançant el tecleig d’un número, lligat a l’habitatge, en el cas de les àrees de Puig Surís i Usall, i mitjançant clau, per Caselles d’Avall i Cal Germà.

Si esteu interessats en adquirir el següent material: un conjunt de bosses de ràfia per separar els residus reciclables, així com bosses compostables, podeu passar per les oficines de l’Ajuntament a buscar-ho.