Residus

Informació i recomanacions sobre la recollida i la gestió de residus municipals porta a porta arran del Covid-19

 Informació i recomanacions sobre la recollida i la gestió de residus municipals #portaaporta arran del Covid-19. 🔴 Habitatges amb pacients positius o en quarantena per covid-19 IMPORTANT: Cal posar en coneixement de l’Ajuntament o incidències porta a porta que la llar està afectada, per així poder fer una recollida diferenciada dels residus. 91544533_3724275500947552_2921231081640296448_n

Recollida de roba porta a porta

L’Ajuntament de Porqueres ha establert un conveni amb Càritas Diocesana de Girona i Economia Solidària Empresa d’Inserció SLU, per a la prestació del servei de recollida de roba mitjançant el porta a porta. NOVA RECOLLIDA DE ROBA

Notícies

Nova ordenança fiscal Reguladora de la TAXA PER AL SERVEI DE GESTIÓ DE RESIDUS MUNICIPALS

L’objectiu dels canvis en aquesta taxa és que sigui més justa, que les persones que utilitzin correctament el sistema de recollida de les escombraries paguin menys que les que no ho fan, ja que té en compte la participació de cada habitatge. Més informació aquí

 

Xeringues, agulles i punxants a la minideixalleria

Es poden portar a la minideixalleria: xeringues, agulles i punxants, disposeu d’un contenidor especial per a la seva recollida. Pòster DINA3 agulles modificat

Resultats enquesta per la valoració i millores del servei de recollida de deixalles porta a porta

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [SólMicrosoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól Descarrega’t l’enquesta amb pdf

Telèfon d'incidències del porta a porta

cercle_info_tel incidències Oficina d’informació del Porta a porta, telèfon d’incidències 637403668 en horari de 9h – 17h Correu electrònic: portaaporta@porqueres.cat

Nou Sistema de Recollida Selectiva de Residus: El Porta a Porta

La recollida selectiva porta a porta (PaP) consisteix en lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció  (rebuig, FORM –orgànica-, vidre, envasos i paper i cartró). Els resultats de recollida selectiva assolits en aquests municipis són en general superiors, en general se situen entre el 60 i el 85% de recollida selectiva.  I a la meitat d’impropis generats d’un 8% a un 16% FORM. Molt superior al 40 % actual de Porqueres. A Catalunya, des de l’any 2000 s’ha anat implantant progressivament el sistema de recollida de residus porta a porta i actualment ja són més de 120 els municipis que el tenen implanta. Per més informació podeu visualitzar aquest vídeo explicatiu, realitzat per l’Associació de municipis catalans per a la recollida del porta a porta. imatge cubells

El Porta a Porta a Porqueres

El servei del porta a porta a Porqueres es realitza al nucli urbà de Mata-Les Pedreres, Miànigues, Prat Dallas-Prat Roig, camí Sant Patllari, Cal Germà i urbanització de Caselles Davall. Els disseminats realitzen la recollida a través d’Àrees d’Aportació de Residus però amb control d’accés. L’usuari ha de deixar el cubell d’escombraries davant de casa seva, del residu que correspongui aquell dia, abans de les 21.00h, i recollir-lo l’endemà. Es recullen totes les fraccions a excepció del vidre que s’ha de dipositar en el contenidor de vidre situat a la via pública. iman nevera PAP Calendari Porta a Porta any 2019 Calendari Porta a porta any 2020 Magnètic nevera Vídeo de l’Entrevista de Banyoles Tv a Jordi Burch, regidor de medi Ambient.

Preguntes freqüents

imatge_preguntes_freqüents

  • Hem de pagar els cubells o els subministra l’Ajuntament? Els subministrarà l’ajuntament sense cost.
  • Hi haurà recollida de voluminosos, trastos vells, electrodomèstics? S’ha establert un dia al mes (consultar calendari) per a la recollida de trastos i mobles vells. La gent podrà deixar-los davant de casa trucant prèviament al telèfon 972581858. No obstant, diàriament poden portar-los a la minideixalleria municipal o a la deixalleria comarcal.
  • Si desapareixen tots els contenidors, inclòs el de residu verd, on podem portar les restes del jardí i de poda? Podeu utilitzar un cubell propi (que haureu de treure els dies de recollida d’òrgànica) on hi podreu dipositar les restes vegetals del jardí o hort, sempre que siguin herbàcies i com a màxim poda d’arbustives, no s’accepta el residu llenyós que quest ha d’anar a la minideixalleria municipal o a la deixalleria comarcal.
  • Què passa si un dia hem de marxar i tenim residus i no els podem deixar a la via pública? Podeu portar-los a la minideixalleria, allà hi hauran tots els contenidors.

Això on va?

Diapositiva 1

Pots descarregar-te les guies aquí

Per a més informació consultar aquest enllaç www.residuonvas.cat

app residus    Descarrega’t l’APP de residu, on vas? en el següent enllaç

Compostatge Casolà

compostador

Si estàs interessat en adquirir un compostador ,clica al següent enllaç, on també hi trobareu tota la informació i assessorament per poder realitzar correctament el vostre compostatge casolà.

Consulta el manual de com fer compost.

Deixalleries

Microsoft PowerPoint - RETOLACIÓ ENTRADA(70x100)_V2 DEIXALLERIA COMARCAL (Puigpalter) Anunci nou horari deixalleria

Resultats de la recollida de residus

Un any de recollida de residus porta a porta i àrees tancades Aquest febrer ja ha fet un any que vam canviar el sistema de recollida de residus, aquest canvi va ser motivat principalment per augmentar la quantitat de deixalles recollides selectivament i disminuir les tones de residus que anaven a parar a l’abocador i podien ser reciclats. Durant la implantació del porta a porta vam repartir 1720 lots de cubells i gràcies al sistema de lectures amb xip sabem que un 88% dels usuaris utilitzeu aquest servei amb regularitat. Això, permet saber quina participació té cada habitatge i són dades que el proper any utilitzarem per establir una taxa d’escombraries més justa. Recordem que aquest any s’ha pogut mantenir la taxa, que el 2018 es va baixar entre 7 i 8 € a tothom. Tot seguit, us volem fer coneixedors de les dades més destacades d’aquest primer any.

  1. Una participació del 88% dels veïns del municipi.
  2. Hem passat de 1.115 tones de rebuig que portàvem a l’abocador al 2017 a 344 tones el primer any del porta a porta. Una disminució del 70%.
  3. Hem passat d’un 37% de recollida selectiva al 2017 a un 80% el primer any del porta a porta.
  4. Amb el porta a porta hem passat de recollir 138 tones l’any de matèria orgànica a recollir-ne 387 tones el primer any. Gairebé tres vegades més.
  5. El residu verd i el vidre han augmentat des de que es fa el porta a porta, tot i mantenir el mateix sistema de recollida. Concretament el residu verd ha passat de 255 tones l’any al 2017 a 313 tones aquest any. Mentre que el vidre ha augmentat de 97 tones l’any al 2017 a 110 tones aquest any.
  6. I finalment, un dels grans èxits que és la deixalleria i la recollida de trastos han passat de 12,6 tones al 2017 a 223 tones aquest primer any!

Aquests resultats tant positius són gràcies a la implicació, a la bona predisposició de tots i la vostra col·laboració és imprescindible perquè puguem allargar la vida útil de l’abocador. En definitiva això ens permet conservar els recursos i espais naturals dels que gaudim i disminuir la contaminació. També, més endavant es preveu poder fer canvis en la flota de camions, ara que ja tenim dades de volums i pesos treballarem per millorar la qualitat del servei i disminuir les incidències. PAGINA WEB_taules_FEBRER 2018 - FEBRER 2019

Com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats?

contenidorsxíndex AA_PuigSuris  AA_PuigSuris2 Saps com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats amb el porta a porta?  Els habitatges més allunyats de la trama urbana, atès que no arriba el servei de porta a porta, poden dipositar els seus residus, prèviament separats, en els contenidors corresponents situats a l’àrea d’aportació de residus controlada més pròxima (Puig Surís, Cal Germà, Caselles d’Avall i Usall) Per accedir a aquesta àrea serà mitjançant el tecleig d’un número, lligat a l’habitatge, en el cas de les àrees de Puig Surís i Usall, i mitjançant clau, per Caselles d’Avall i Cal Germà.

Si esteu interessats en adquirir el següent material: un conjunt de bosses de ràfia per separar els residus reciclables, així com bosses compostables, podeu passar per les oficines de l’Ajuntament a buscar-ho.