Residus

RECOLLIDA PORTA A PORTA FESTES DE NADAL

Telèfon d'incidències del porta a porta

cercle_info_tel incidències Oficina d’informació del Porta a porta, telèfon d’incidències 637403668 en horari de 9h – 17h Correu electrònic: portaaporta@porqueres.cat

Informació i recomanacions sobre la recollida i la gestió de residus municipals porta a porta arran del Covid-19

 Informació i recomanacions sobre la recollida i la gestió de residus municipals #portaaporta arran del Covid-19. 🔴 Habitatges amb pacients positius o en quarantena per covid-19 IMPORTANT: Cal posar en coneixement de l’Ajuntament o incidències porta a porta que la llar està afectada, per així poder fer una recollida diferenciada dels residus. 91544533_3724275500947552_2921231081640296448_n

Notícies Taxa d'escombraries

Nova ordenança fiscal Reguladora de la TAXA PER AL SERVEI DE GESTIÓ DE RESIDUS MUNICIPALS

L’objectiu dels canvis en aquesta taxa és que sigui més justa, que les persones que utilitzin correctament el sistema de recollida de les escombraries paguin menys que les que no ho fan, ja que té en compte la participació de cada habitatge. Més informació aquí

El Porta a Porta a Porqueres

El servei del porta a porta a Porqueres es realitza al nucli urbà de Mata-Les Pedreres, Miànigues, Prat Dallas-Prat Roig, camí Sant Patllari, Cal Germà i urbanització de Caselles Davall.

Els disseminats realitzen la recollida a través d’Àrees d’Aportació de Residus però amb control d’accés.

L’usuari ha de deixar el cubell d’escombraries davant de casa seva, del residu que correspongui aquell dia, abans de les 21.00h, i recollir-lo l’endemà.

Es recullen totes les fraccions a excepció del vidre que s’ha de dipositar en el contenidor de vidre situat a la via pública.

La recollida selectiva porta a porta (PaP) consisteix en lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció  (rebuig, FORM –orgànica-, vidre, envasos i paper i cartró). Els resultats de recollida selectiva assolits en aquests municipis són en general superiors, en general se situen entre el 60 i el 85% de recollida selectiva.  I a la meitat d’impropis generats d’un 8% a un 16% FORM. Molt superior al 40 % actual de Porqueres. A Catalunya, des de l’any 2000 s’ha anat implantant progressivament el sistema de recollida de residus porta a porta i actualment ja són més de 120 els municipis que el tenen implanta. Per més informació podeu visualitzar aquest vídeo explicatiu, realitzat per l’Associació de municipis catalans per a la recollida del porta a porta.

Calendari Porta a Porta any 2021

Magnètic nevera

Com es realitza la recollida de residus dels habitatges disseminats?

contenidorsxíndex AA_PuigSuris  AA_PuigSuris2 Saps com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats amb el porta a porta?  Els habitatges més allunyats de la trama urbana, atès que no arriba el servei de porta a porta, poden dipositar els seus residus, prèviament separats, en els contenidors corresponents situats a l’àrea d’aportació de residus controlada més pròxima (Puig Surís, Cal Germà, Caselles d’Avall i Usall) Per accedir a aquesta àrea serà mitjançant el tecleig d’un número, lligat a l’habitatge, en el cas de les àrees de Puig Surís i Usall, i mitjançant clau, per Caselles d’Avall i Cal Germà.

Si esteu interessats en adquirir el següent material: un conjunt de bosses de ràfia per separar els residus reciclables, així com bosses compostables, podeu passar per les oficines de l’Ajuntament a buscar-ho.

Recollida de roba i voluminosos

Recollida de trastos i mobles vells i recollida de roba:

A partir del SETEMBRE, canvi de dia de la recollida de trastos i mobles vells, serà el 1er DIMARTS de cada mes.

La recollida del mes de desembre,  tindrà lloc el 14 de desembre de 2021

L’Ajuntament de Porqueres ha establert un conveni amb Càritas Diocesana de Girona i Economia Solidària Empresa d’Inserció SLU, per a la prestació del servei de recollida de roba mitjançant el porta a porta. NOVA RECOLLIDA DE ROBA

Això on va?

Diapositiva 1

Pots descarregar-te les guies aquí

Per a més informació consultar aquest enllaç www.residuonvas.cat

app residus    Descarrega’t l’APP de residu, on vas? en el següent enllaç

Compostatge Casolà

compostador

Si estàs interessat en adquirir un compostador ,clica al següent enllaç, on també hi trobareu tota la informació i assessorament per poder realitzar correctament el vostre compostatge casolà.

Consulta el manual de com fer compost.

Deixalleries

Microsoft PowerPoint - RETOLACIÓ ENTRADA(70x100)_V2 DEIXALLERIA COMARCAL (Puigpalter)

Xeringues, agulles i punxants a la minideixalleria

Es poden portar a la minideixalleria: xeringues, agulles i punxants, disposeu d’un contenidor especial per a la seva recollida.

Resultats de la recollida de residus

Ja portem uns anys realitzant la recollida de residus porta a porta i àrees tancades al municipi i amb un resultat molt satisfactori.

L’objectiu principal del canvi de servei de recollida de residus al porta a porta era augmentar la quantitat de deixalles recollides selectivament i disminuir les tones de residus que anaven a parar a l’abocador i podien ser reciclats. Durant la implantació del porta a porta vam repartir 1720 lots de cubells i gràcies al sistema de lectures amb xip sabem que un 88% dels usuaris utilitzeu aquest servei amb regularitat. Això, permet saber quina participació té cada habitatge i ens permetrà establir  una taxa d’escombraries diferenciada perquè sigui més justa.

Tot seguit, us volem fer coneixedors de les dades més destacades des de la implantació del porta a porta a Porqueres.

  1. Una participació superior al 80 % dels veïns del municipi.
  2. Hem passat de 1.115 tones de rebuig que portàvem a l’abocador al 2017 a un promig de 300 Una disminució del 73%.
  3. Hem passat d’un 37% de recollida selectiva al 2017 a un 83% a l’any 2020.
  4. Amb el porta a porta hem passat de recollir 181 tones l’any de matèria orgànica a recollir-ne 452 tones el primer any. Gairebé tres vegades més.
  5. I finalment, cal esmentar l’augment de l’ús de la minideixalleria per portar tant residus voluminosos com residus especials!

Aquests resultats tant positius són gràcies a la implicació, a la bona predisposició de tots i la vostra col·laboració és imprescindible perquè puguem allargar la vida útil de l’abocador. En definitiva això ens permet conservar els recursos i espais naturals dels que gaudim i disminuir la contaminació.

DADES DE LA RECOLLIDA RESIDUS