Residus

Recollida de roba porta a porta

El proper dijous dia 29 de Novembre s’inicia la recollida de roba porta a porta.

L’Ajuntament de Porqueres ha establert un conveni de col·laboració amb la Cooperativa Roba Amiga per a la recollida de roba usada mitjançant el porta a porta.

L’últim dijous de cada mes.

✅Heu de deixar la roba amb una bossa qualsevol al costat del cubell entre 20 i 21h del vespre.
Es recollirà tot tipus de roba
No es recollirà els peluixos i les joguines de roba.

EL PORTA A PORTA A PORQUERES

Resultats enquesta per la valoració i millores del servei de recollida de deixalles porta a porta

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Microsoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [SólMicrosoft PowerPoint - RESULTATS ENQUESTES PAP_VERSIÓ WEB [Sól

Descarrega’t l’enquesta amb pdf

Mes a mes

FEBRER PAP_2019

MARÇ PAP_2019

Telèfon d'incidències del porta a porta

cercle_info_tel incidències

Oficina d’informació del Porta a porta, telèfon d’incidències 637403668 en horari de 9h – 17h

Correu electrònic: portaaporta@porqueres.cat

Nou Sistema de Recollida Selectiva de Residus: El Porta a Porta

La recollida selectiva porta a porta (PaP) consisteix en lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció  (rebuig, FORM –orgànica-, vidre, envasos i paper i cartró).

Els resultats de recollida selectiva assolits en aquests municipis són en general superiors, en general se situen entre el 60 i el 85% de recollida selectiva.  I a la meitat d’impropis generats d’un 8% a un 16% FORM. Molt superior al 40 % actual de Porqueres.

A Catalunya, des de l’any 2000 s’ha anat implantant progressivament el sistema de recollida de residus porta a porta i actualment ja són més de 120 els municipis que el tenen implanta.

Per més informació podeu visualitzar aquest vídeo explicatiu, realitzat per l’Associació de municipis catalans per a la recollida del porta a porta.

imatge cubells

El Porta a Porta a Porqueres

El servei del porta a porta a Porqueres es realitza al nucli urbà de Mata-Les Pedreres, Miànigues, Prat Dallas-Prat Roig, camí Sant Patllari, Cal Germà i urbanització de Caselles Davall. Els disseminats realitzen la recollida a través d’Àrees d’Aportació de Residus però amb control d’accés.

L’usuari ha de deixar el cubell d’escombraries davant de casa seva, del residu que correspongui aquell dia, abans de les 21.00h, i recollir-lo l’endemà.

Es recullen totes les fraccions a excepció del vidre que s’ha de dipositar en el contenidor de vidre situat a la via pública.

iman nevera PAP

Calendari Porta a Porta any 2018

Calendari Porta a Porta any 2019

Magnètic nevera

Vídeo de l’Entrevista de Banyoles Tv a Jordi Burch, regidor de medi Ambient.

Preguntes freqüents

imatge_preguntes_freqüents

  • Hem de pagar els cubells o els subministra l’Ajuntament? Els subministrarà l’ajuntament sense cost.
  • Hi haurà recollida de voluminosos, trastos vells, electrodomèstics? S’ha establert un dia al mes (consultar calendari) per a la recollida de trastos i mobles vells. La gent podrà deixar-los davant de casa trucant prèviament al telèfon 972581858. No obstant, diàriament poden portar-los a la minideixalleria municipal o a la deixalleria comarcal.
  • Si desapareixen tots els contenidors, inclòs el de residu verd, on podem portar les restes del jardí i de poda? Podeu utilitzar un cubell propi (que haureu de treure els dies de recollida d’òrgànica) on hi podreu dipositar les restes vegetals del jardí o hort, sempre que siguin herbàcies i com a màxim poda d’arbustives, no s’accepta el residu llenyós que quest ha d’anar a la minideixalleria municipal o a la deixalleria comarcal.
  • Què passa si un dia hem de marxar i tenim residus i no els podem deixar a la via pública? Podeu portar-los a la minideixalleria, allà hi hauran tots els contenidors.

Això on va?

Diapositiva 1

Pots descarregar-te les guies aquí

Per a més informació consultar aquest enllaç www.residuonvas.cat

app residus    Descarrega’t l’APP de residu, on vas? en el següent enllaç

Compostatge Casolà

compostador

Si estàs interessat en adquirir un compostador ,clica al següent enllaç, on també hi trobareu tota la informació i assessorament per poder realitzar correctament el vostre compostatge casolà.

Consulta el manual de com fer compost.

Deixalleries

Diapositiva 1

DEIXALLERIA COMARCAL (Puigpalter)

Anunci nou horari deixalleria

Resultats de la recollida de residus

Vuit mesos de recollida de residus porta a porta

El balanç que en fa l’àrea de medi ambient és molt positiu i s’ha treballat dur per resoldre els problemes que han anat sorgint

Quan es va iniciar la campanya de recollida de residus porta a porta, durant el repartiment de contenidors, hi va haver un 96% dels habitatges que van venir a buscar el seu lot; aquest va ser un bon indicador que feia preveure una alta participació en el nou sistema.

Un canvi així no és fàcil i els problemes reals sorgeixen en començar. Al principi, els responsables de la recollida s’oblidaven d’alguns carrers i algun sector; algun dia el camió havia quedat ple i no havia pogut seguir; l’horari establert no es podia complir perquè s’havia d’acabar d’ajustar la ruta… Però després de vuit mesos, el servei ja s’ha estabilitzat. Encara queden detalls a solucionar i problemes a resoldre però tot són casos puntuals. La bona predisposició i la col·laboració de tots els veïns i veïnes ha fet que s’hagi anat millorant i hagin disminuït les incidències. Tot i això hem de seguir vetllant pel bon funcionament ja que és un sistema complex, però alhora molt efectiu i els resultats són molt bons.

Amb el nou sistema recollim cinc vegades més d’orgànica; els envasos, el paper-cartró i vidre també han augmentat, i per això hem passat del 60% de rebuig al voltant de 20% a l’actualitat.

Aquest fet provoca que hi hagi una disminució molt destacada de tones entrades a l’abocador, un augment molt important de la quantitat i la qualitat de residus reciclables i, per tant, que se’n faci una valoració econòmica més gran. Gràcies a això, podem dir que ara a Porqueres i a una part de Camós es recicla el 80% de tots els residus, mentre que amb l’antic sistema el percentatge era del
40%. Ara hem passat a ser el tercer municipi que més recicla de tot Catalunya.

Bona predisposició de tothom

Això és possible gràcies a la implicació i a la bona predisposició de tots els que participeu de la recollida, i la vostra col·laboració és imprescindible perquè puguem allargar la vida útil de l’abocador i en definitiva conservar els recursos i espais naturals dels quals gaudim i disminuir la contaminació.

La recollida porta a porta permet saber quina participació té cada habitatge amb el sistema, i són dades que després d’un any utilitzarem per establir una taxa d’escombraries més justa. Ara per ara podem dir que de tots els cubells que vam repartir, un 84% dels habitatges participen activament. Recordem que aquest any hi ha hagut una disminució entre 7 i 8 euros a tothom.

Kg PAP Porqueres Camos_PAGINA WEB_GENER- SET taules 2018 vs 2017

Com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats?

contenidorsxíndex

AA_PuigSuris  AA_PuigSuris2

Saps com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats amb el porta a porta? 

Els habitatges més allunyats de la trama urbana, atès que no arriba el servei de porta a porta, poden dipositar els seus residus, prèviament separats, en els contenidors corresponents situats a l’àrea d’aportació de residus controlada més pròxima (Puig Surís, Cal Germà, Caselles d’Avall i Usall)

Per accedir a aquesta àrea serà mitjançant el tecleig d’un número, lligat a l’habitatge, en el cas de les àrees de Puig Surís i Usall, i mitjançant clau, per Caselles d’Avall i Cal Germà.

Si esteu interessats en adquirir el següent material: un conjunt de bosses de ràfia per separar els residus reciclables, així com bosses compostables, podeu passar per les oficines de l’Ajuntament a buscar-ho.