Joventut

Informació relacionada amb l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Porqueres:

Local Jove - Temporalment fora de servei

TEMPORALMENT FORA DE SERVEI- GENER 2018

cartell local social jove logo-LSJ

Durant el curs 2016-2017 es va posar en marxa el Local Social Jove de Porqueres amb la finalitat de oferir un punt de trobada per als i les joves del municipi. Ràpidament, va anar agafant forma i oferint una programació estable i variada, una programació orientada i feta pels propis adolescents que formen part del dia a dia del Local Social Jove de Porquerers.

Aquest curs l’encarem am més ganes i entusiasme! Vine i Informa’t!

Durant els quatre mesos que el Local Social Jove de Porqueres va estar obert, es van apropar i apuntar aproximadament uns 80 joves, d’entre 12 – 16 anys, fent un espai dinàmic i cooperatiu. Es van fer diverses activitats com Zuma, ScrapBook, Tornejos de Fifa, Guerres d’aigua Puzles, Guitarra, cinefòrum i molt més!

Aquest any el Local Social Jove de Porqueres oferirà unes activitats formatives, laborals, de lleure i diversos talleres i xerrades per a fomentar la participació, la cooperació i la cohesió dintre del municipi.

Notícies

Porqueres posa en marxa el Local Jove

S’ha de convertir en un espai de referència per als joves del municipi

El nou Local Social Jove ja s’ha posat en marxa al carrer Pere Calders. La proposta, impulsada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Porqueres, es vol convertir en un espai de referència per als joves de Porqueres. Principalment es treballarà amb joves d’11 a 16 anys, tot i que més endavant s’ampliarà aquesta franja.

El nou Local Social Jove està conduït per una dinamitzadora cultural i oferirà seveis molts diversos com ara:

PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL (PIJ) – La funció del PIJ és informar, orientar i assessorar els joves d’entre 11 i 29 anys sobre tots els temes que siguin el seu interès: ensenyament i formació, feina, participació, associacionisme, salut, lleure i cultura.

CURSOS I TALLERS – És realitzaran cursos i tallers sobre les temàtiques que els mateixos joves suggereixin.

PARTICIPACIÓ ACTIVA– És important que els joves tinguin veu en les activitats que es realitzin al municipi. Aquest serà un punt d’opinió per poder expressar propostes per millorar el municipi.

ESPAI DE REUNIONS – Qualsevol entitat juvenil pot demanar els locals, informació i assessorament per a la seva entitat.

AULA D’ESTUDI – Un lloc on s’impulsa els treballs i la cooperació a l’hora de fer treballs en grups o individuals.

Més informació:

Horari: De dimarts a divendres de 16h a 20h

Correu electrònic: dinamitzadorajuvenil@porqueres.cat

Segueix-nos al facebook i instagram

Descarrega't la guia Jove

GUIA_JOVE.indd

Guia Jove amb digital fes clic aquí

Activa't a l'estiu

Aquest projecte no es durà a terme l’estiu 2018

Durant l’estiu 2018, l’Ajuntament de Porqueres, portarà a terme Activa’t a l’estiu, un projecte destinat a nois i noies de 12 a 15 anys els quals, portaran a terme diferents tasques d’experiència laboral dins l’ajuntament.

Però també s’oferirà una part de formació relacionada amb l’orientació laboral i educativa. D’aquesta manera, els i les joves obtindran les eines i els recursos necessaris perquè quan surtin del projecte “Activa’t a l’estiu”, siguin capaços d’introduir-se en el món laboral.

Durant el curs s’anirà ampliant la informació.

Durant el mes de maig 2018, donarem més informació de les inscripcions
Durant l’estiu 2018, l’Ajuntament de Porqueres, portarà a terme Activa’t a l’estiu, un projecte destinat a nois i noies de 12 a 15 anys els quals, portaran a terme diferents tasques d’experiència laboral dins l’ajuntament.

Però també s’oferirà una part de formació relacionada amb l’orientació laboral i educativa. D’aquesta manera, els i les joves obtindran les eines i els recursos necessaris perquè quan surtin del projecte “Activa’t a l’estiu”, siguin capaços d’introduir-se en el món laboral.

 

Escambell i comissió de festes

Escambell és una entitat educativa, és a dir, no només ens dediquem a organitzar colònies o campaments pel fet d’entretenir a la mainada i als joves; no volem quedar-nos amb la simple anècdota de muntar-los activitats variades. El que pretenem és que aquestes ens ajudin a promoure i potenciar una sèrie de valors. Tot joc, gimcana, talleres, converses, discussions, contacte, estones mortes, cançons … pot convertir-se en transmissor de valors si ens ho proposem. La nostra intenció és la d’anar dibuixant un conjunt d’experiències per tal d’educar tota una sèrie d’actituds i aptituds (coherents amb els objectius), que no sempre poden oferir l’escola i la família, amb la finalitat d’aconseguir un creixement personal, que els permeti fer un pas més cap a la seva autonomia.

Campaments d’estiu: Activitat d’estiu amb una durada de 10 dies aproximadament, per poder compartir una bonica experiència al costat de la natura amb tots/es els/les nostres companys/es. Estructurat en tres o dos torns (depèn de l’any) segons l’edat: Petits: 3r a 5è de primària. Mitjans: 6è i 1r d’ESO. Grans: 2n i 3r d’ESO.

Escampada: Activitat anual dirigida per joves que estan fent 3er, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. Pensada per desenvolupar activitats de lleure a partir de les inquietuds, ganes i necessitats dels joves que hi participen. Normalment ens trobem dos divendres al mes de 10 a 12 de la nit, i realitzem altres sortides durant l’any depenent de cada grup. Activitat gratuïta.

Colònies primaverals: Colònies de 3 dies durant la setmana santa per nens i nenes de 2on de primària a 2on d’ESO, en una casa de colònies.

Escambellades: Activitat anual encarada a nens i nenes de 2n a 6è de primària amb el propòsit d’apropar-nos a tots aquells i aquelles que tenen ganes de conèixer-nos, de veure com treballem, quines activitats duem a terme … Amb aquest projecte pretenem donar una opció més a tots els nenes i nenes d’aquesta edat que viuen a Porqueres i a tota la comarca. Es realitza una activitat al mes diferents llocs del poble durant una tarda o un matí. Activitats de lleure, sortides a la natura, tallers, gimcanes … Es comença el Novembre fins el maig.

Més informació a:

escambell.blogspot.com

escambellencs@gmail.com

627891572 – Clàudia

També a xarxes socials, facebook, twitter i Instagram

Voluntariat jove

Programa temporalment fora de servei fins no restablir el Local Social Jove. Disculpeu les molèsties

Joves amb veu

Des de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament, es proposa dur a terme l’experiència de la participació directa i posem a disposició dels joves, 2.000€ per elaborable el seu propi projecte.

A qui s’adreça? Joves de 12 a 29 anys; Entitats i/o grups formals; grups de joves informals; joves a títol individual.

Les bases estran disponibles a partir del mes de desembre.

Jornades creatives

Durant el mes d’abril es realitzaran les jornades creatives, un lloc de creativitat i de dedicació

Aquestes jornades oferiran uns tallers per poder realitzar curtmetratges amb el telèfon mòbil i s’exposaran per Festa Major.

A qui s’adreça? A joves residents al municipi amb grups de màxim 3 persones. Edat compreses entre 15 i 29 anys

Premis als millors curtmetratges!

Si estàs interessat apunta’t a: localjoveporqueres@gmail.com

Data important: 5 d’abril

Beques Transport

Des de l’Ajuntament volem oferir una ajuda al finançament dels vostres estudis i és per aquest motiu que posem a la disposició unes ajudes al transport en autocar (TEISA) per tots els que feu ús del transport públic.

Si ets estudiant d’un Grau Mitjà, Grau Superior o Carrera Universitària i estudies fora de la comarca del Pla de l’Estany, aquesta subvenció és per a tu.

AQUEST ANY 2018 NO HAN ESTAT APROVADES LES BEQUES DE TRANSPORT

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Estudiar, treballar, marxa a l’estranger, aula d’estudi, activitats, assessorament, etc….

Més informació a l’Oficina Jove del Pla de l’Estany: joventut@plaestany.cat

Descompta't al Cívic

Matricula gratuïta per tota la programació de tallers anuals pels joves de 16-25 anys

Més informació www.centrecivicporqueres.cat