Joventut

Informació relacionada amb l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Porqueres:

Local Jove - Temporalment fora de servei

TEMPORALMENT FORA DE SERVEI- GENER 2018

cartell local social jove logo-LSJ

Durant el curs 2016-2017 es va posar en marxa el Local Social Jove de Porqueres amb la finalitat de oferir un punt de trobada per als i les joves del municipi. Ràpidament, va anar agafant forma i oferint una programació estable i variada, una programació orientada i feta pels propis adolescents que formen part del dia a dia del Local Social Jove de Porquerers.

Aquest curs l’encarem am més ganes i entusiasme! Vine i Informa’t!

Durant els quatre mesos que el Local Social Jove de Porqueres va estar obert, es van apropar i apuntar aproximadament uns 80 joves, d’entre 12 – 16 anys, fent un espai dinàmic i cooperatiu. Es van fer diverses activitats com Zuma, ScrapBook, Tornejos de Fifa, Guerres d’aigua Puzles, Guitarra, cinefòrum i molt més!

Aquest any el Local Social Jove de Porqueres oferirà unes activitats formatives, laborals, de lleure i diversos talleres i xerrades per a fomentar la participació, la cooperació i la cohesió dintre del municipi.

 

Notícies

Porqueres posa en marxa el Local Jove

S’ha de convertir en un espai de referència per als joves del municipi

El nou Local Social Jove ja s’ha posat en marxa al carrer Pere Calders. La proposta, impulsada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Porqueres, es vol convertir en un espai de referència per als joves de Porqueres. Principalment es treballarà amb joves d’11 a 16 anys, tot i que més endavant s’ampliarà aquesta franja.

El nou Local Social Jove està conduït per una dinamitzadora cultural i oferirà seveis molts diversos com ara:

PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL (PIJ) – La funció del PIJ és informar, orientar i assessorar els joves d’entre 11 i 29 anys sobre tots els temes que siguin el seu interès: ensenyament i formació, feina, participació, associacionisme, salut, lleure i cultura.

CURSOS I TALLERS – És realitzaran cursos i tallers sobre les temàtiques que els mateixos joves suggereixin.

PARTICIPACIÓ ACTIVA– És important que els joves tinguin veu en les activitats que es realitzin al municipi. Aquest serà un punt d’opinió per poder expressar propostes per millorar el municipi.

ESPAI DE REUNIONS – Qualsevol entitat juvenil pot demanar els locals, informació i assessorament per a la seva entitat.

AULA D’ESTUDI – Un lloc on s’impulsa els treballs i la cooperació a l’hora de fer treballs en grups o individuals.

Més informació:

Horari: De dimarts a divendres de 16h a 20h

Correu electrònic: dinamitzadorajuvenil@porqueres.cat

Segueix-nos al facebook i instagram

Guia Jove

GUIA_JOVE.indd

ACTIVA’T A L’ESTIU

Durant l’estiu 2018, l’Ajuntament de Porqueres, portarà a terme Activa’t a l’estiu, un projecte destinat a nois i noies de 12 a 15 anys els quals, portaran a terme diferents tasques d’experiència laboral dins l’ajuntament.

Però també s’oferirà una part de formació relacionada amb l’orientació laboral i educativa. D’aquesta manera, els i les joves obtindran les eines i els recursos necessaris perquè quan surtin del projecte “Activa’t a l’estiu”, siguin capaços d’introduir-se en el món laborla.

Durant el curs s’anirà ampliant la informació.

Durant el mes de maig, donarem més informació de les inscripcions

ESCAMBELL I COMISSIÓ DE FESTES

Escambell és una entitat educativa, és a dir, no només ens dediquem a organitzar colònies o campaments pel fet d’entretenir a la mainada i als joves; no volem quedar-nos amb la simple anècdota de muntar-los activitats variades. El que pretenem és que aquestes ens ajudin a promoure i potenciar una sèrie de valors. Tot joc, gimcana, talleres, converses, discussions, contacte, estones mortes, cançons … pot convertir-se en transmissor de valors si ens ho proposem. La nostra intenció és la d’anar dibuixant un conjunt d’experiències per tal d’educar tota una sèrie d’actituds i aptituds (coherents amb els objectius), que no sempre poden oferir l’escola i la família, amb la finalitat d’aconseguir un creixement personal, que els permeti fer un pas més cap a la seva autonomia.

Guia Jove amb digital fes clic aquí