Festes

Una Festa Major molt lluïda

_MG_4037   _MG_4321  _MG_4357 _MG_4435

_MG_4579 _MG_4711

Tres entitats més es van afegir a l’oferta de barraques a Miànigues

La festa Major de Porqueres d’enguany va ser molt lluïda i va registrar una bona afluència de públic en tots els actes. La Festa va coincidir amb l’onzena edició de l’Exposició de Flors, en la qual hi van participar dotze espais. Una de les novetats d’aquesta edició va ser la presència de tres barraques més d’entitats locals a la zona de Miànigues: Escambell, l’Assemblea de Joves del Pla de l’Estany i el Gap (Gimnàstica Artística Porqueres).

El programa d’activitats va incloure el pregó, focs artificials a càrrec de les Gàrgoles de Foc, una actuació castellera, sardanes, concerts a Barraques, l’esmorzar del Ganut, la Gran vedellada i la representació teatral Temps, de Quim Masferrer, entre moltes altres propostes.

Festes d'Usall, Pujarnol, Sant Llop i Gales de mata

L’estiu és època de festes a Porqueres: Usall, Mata, Pujarnol i Miànigues. Unes celebracions que han tingut molt bona acollida i que han fet passar una bona estona als veïns.

Usall: Una seixantena de veïns, veïnes i familiars d’Usall van poder gaudir de la seva tradicional festa major a finals de juliol. Els actes van consistir en la celebració de l’Eucaristia acompanyada per la Principal de Porqueres i amb una audició de sardanes.

Gales de Mata: Comissió Gales de Mata

Aquest any la comissió de les Gales de Mata estem molt contents amb la resposta i la participació que hem rebut: des de la 3a caminada nocturna amb més de 190 participants, passant pel partit de casats contra solters, fins a la festa de l’escuma, en què els més petits van gaudir de valent i les “bubble football” divertidíssimes!!!! I no oblidem la xocolatada! Encara deu fer olor la plaça… I el gran sopar-ball en què es va poder ballar fins a la matinada. Diumenge, missa i sardanes, i tot seguit el 40è concurs de dibuix. Aquest any tothom podia pintar un mural seguint l’esbós que va realitzar el Sr. Manel Compte i es podia fer volar la imaginació i acabar-lo com es desitgés. I per acabar la festa, havaneres i cançó catalana. Moltes gràcies a totes aquelles persones que ens heu ajudat en totes les activitats.

Festa de Sant Llop de Miànigues: Comissió de Festes de Sant Llop i Associació Projecte Sonora

El nucli de Miànigues va celebrar, el 4 de setembre passat, la Festa de Sant Llop. Una diada amb activitats molt diverses per a tota la família, amb un gran ambient festiu. La jornada va començar al migdia amb l’Ofici Solemne a l’església de Sant Romà, amb acompanyament i concert de la Coral Les Estunes de Porqueres. la Cobla Bisbal Jove va ser l’encarregada de posar l’apunt sardanístic a la Festa. A la tarda, es va dur a terme la II Cronescalada Biciclista, una prova lúdica i esportiva que va comptar un una trentena de participants que van fer la pujada de Miànigues amb bicicleta. En finalitzar la prova, el músic Xavi Lozano es va encarregar de deixar bocabadat el públic amb els seus singulars instruments. Seguidament Mazoni va repassar en solitari les cançons del seu repertori. I, per acabar, Joan Garriga (La Troba King-Fú), Carles Belda i Marià Roch, van posar un punt i final ben festiu a la diada.

Pujarnol:

Els veïns, veïnes i amics de Pujarnol van poder gaudir de la seva festa el 25 de setembre passat. Durant el dia foren molts els que passaren per la festa per gaudir del taller d’oficis, la missa o el dinar amb la sobretaula de la xerrameca de l’avi i la posterior gresca amb jocs i danses per a tothom. Va concloure els actes el concert a càrrec dels Saltamarges de Ripoll.