Cultura

Centre Cívic

TORNA EL CÍVIC AMB MÉS GANES QUE MAI!

Al Cívic ja estem a punt per començar amb energia el nou curs! Volem recuperar el temps perdut del curs passat, oblidar les restriccions i la inactivitat i per això hem preparat moltes novetats i sorpreses! L’activitat formativa principal del Cívic són els tallers anuals, pensats perquè et cuidis, creïs, ballis, aprenguis noves llengües i aficions i ho facis de la manera més divertida i amb el millor professorat! Vint-i-set tallers diferents, amb un total de quarantanou
grups/classe, més de quatre-centes places i un equip de trenta professionals perquè descobreixis nous horitzons. El període d’inscripcions de la programació formativa anual pel curs 2021-22 del Centre Cívic de Porqueres s’obrirà el dimecres 1 de setembre a les 17 h. Les inscripcions es faran en línia a www.centrecivicporqueres.cat. Al web també hi pots consultar la informació detallada dels tallers anuals (horaris, preus i grups).

NOUS TALLERS
Sabem que t’agrada provar nous tallers i per això procurem oferir-te novetats cada curs. Aquest setembre et podràs iniciar en sis noves especialitats. Els adults podreu cursar etnobotànica, dansa creativa, creació escènica feminista i àrab. Per als més petits oferirem un taller d’alfabetització digital amb L’espai_TIC i un altre de skateboard amb Agro rural surf.

NOVETATS MATINALS
Per aquells que us agrada fer activitats al matí hem preparat dues novetats. Taitxí kung, que canvia d’horari i passa a realitzar-se els dilluns d’11 a 12 h i Gimnàstica hipopressiva que incorpora un nou grup els dilluns de 9.30 a 10.30 h.

TALLERS EN LÍNIA I MONOGRÀFICS
L’oferta de formació del Cívic es completa amb els monogràfics i els tallers en línia. Un monogràfic per a cada mes del curs La programació de monogràfics vol ser un tastet formatiu i un primer contacte amb propostes ben diverses. Cada mes del curs, a partir d’octubre, oferirem un monogràfic diferent. Si ets una ment inquieta i t’agrada descobrir noves aficions, els monogràfics estan fets per a tu! Tallers en línia Vols realitzar un taller amb els professionals més
influents i fer-ho des de casa i al teu ritme? Amb els tallers en línia se t’obrirà un nou món de possibilitats! Durant el curs 2021-22 tindràs la possibilitat de fer diferents tallers en línia d’especialitats ben diverses: cuina, nutrició, xarxes socials… Estigues atent! La programació dels monogràfics i els tallers en línia es donarà a conèixer a través del web del Cívic més endavant.

Mesures COVID-19
LLUITEM CONTRA EL VIRUS!
Al Cívic seguim alerta i continuarem aplicant les mesures higièniques i de distanciament per proporcionar el servei més segur per als usuaris. Per aquest motiu, entre moltes altres mesures, les inscripcions seran exclusivament en línia i els horaris i les ràtios d’alguns tallers també es veuran afectats. El Cívic seguirà i s’adaptarà a tots els protocols i les mesures higièniques que s’hagin d’aplicar. Esperem que aquest sigui un curs sense incidències i en què puguem
realitzar de forma continuada l’activitat de forma presencia

Més informació www.centrecivicporqueres.cat

7a edició de Rere El teló

VIU LA CULTURA DE PROP

RERELTELÓ és la programació d’arts en viu del Centre Cívic de Porqueres. Una proposta cultural amb produccions de petit format en un espai escènic amb caràcter propi on descobrireu una programació cultural
poc convencional i, sobretot, un lloc privilegiat per viure la cultura de ben a prop.

Enguany arribem a la setena edició, l’edició més compromesa de Rere el Teó. Compromesa amb l’escena cultural contemporània, amb les artistes , sobretot, compromesa amb tu.

T’oferim una selecció feta amb cura i pensada perquè gaudeixis de les millors propostes culturals amb en denominador comú: el cent per cent dels espectacles que veurem són creats i inerpretats per dones o parlen de problemàtiques i realitats que viuen les dones.

Tanquem el teló. Que comenci l’espectacle!

Espot de RERELTELÓ 2021 → https://vimeo.com/649991697/ee32c1a9e2

VENDA D’ENTRADES
Les entrades són numerades i es poden comprar anticipadament a www.rereltelo.cat

Si queden entrades disponibles, es vendran a la taquilla una hora abans que comenci l’espectacle. Aforament molt reduït.

Per a la tranquil·litat de tothom, seguint la normativa vigent, un cop realitzada la compra grupal de les entrades, les localitats contigües es bloquejaran per mantenir la distància interpersonal entre grups d’espectadors. Durant la selecció de les localitats, no cal deixar espais buits. Serà obligatori l’ús de mascareta durant els espectacles.

Fem de RERELTELÓ un espai 100% segur.

PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA

Més informació aquí

Biblioteca Carles Fontserè

bibliotecas

TOTS A LA BIBLIOTECA L’equipament vol fomentar la lectura amb un munt de propostes Amb l’inici del nou curs escolar la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres vol consolidar la programació d’activitats amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector al municipi.

Així doncs, les activitats que us proposem són:

L’HORA DEL CONTE – És una activitat gratuïta que té lloc un cop al mes a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca. Per a nens i nenes de més de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

L’HORA DELS MÉS PETITS – Contes i moixaines per gaudir amb família. S’ofereix un cop cada tres mesos. Per a famílies i infants de 0 a 3 anys. Cal inscripció prèvia

CLUBS DE LECTURA: Per fomentar els hàbits lectors. La Biblioteca posa a l’abast dels participants un exemplar del títol triat que caldrà retornar a la següent trobada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

CLUB DE LECTURA INFANTIL – Endapallibres – La Biblioteca, amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector entre el públic infantil, concretament nens i nenes de 10 a 12 anys (5è i 6è de primària), organitza el Club de lectura. Les trobades seran els 2n dilluns de cada mes, de 5 a 6 de la tarda, per comentar el llibre llegit i fer activitats relacionades amb la lectura. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

CLUB INFANTIL D’ÀLBUMS: La Biblioteca, ofereix una activitat per experimentar al voltant de la lectura entre el públic infantil, concretament nens i nenes de de 8 a 10 anys (3è i 4t de primària), una activitat a mig camí entre un club de lectura i un laboratori. L’últim dilluns de cada mes, de 5 a 6 de la tarda, ens trobarem en l’espai de lectura i d’activitats relacionades amb la temàtica triada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

CLUB DE LECTURA JOVE Activitat orientada a fomentar l’hàbit lector entre el públic juvenil, concretament nois i noies a partir de 12 anys. Les trobades es desenvoluparan en la biblioteca, els 2n divendres de cada mes, de 6 a 7 de la tarda, per comentar el llibre llegit i crear un debat sobre les temàtiques relacionades amb la lectura, veure pel·lícules, etc. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

CLUB DE LECTURA D’ADULTS – Ens trobem l’últim dimecres de cada dos mesos amb l’objectiu d’intercanviar diferents punts de vista sobre la lectura de l’obra triada.

EL CLUB DE CINEMA – Activitat adreçada al públic adult. Una proposta a mig camí entre el cinefòrum i el Club de lectura tradicional. Les trobades es desenvoluparan a la biblioteca. L’últim dijous de cada dos mesos a les 7 de la tarda, on es projectarà una pel.lícula i, un cop finalitzada, s’obrirà debat. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Cal respectar l’hora ‘inici de l’activitat.

EL CLUB LLEGIR TEATRE : Activitat adreçada al públic adult. El Servei de biblioteques de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) organitzen, en col·laboració amb la Biblioteca un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals. Les trobades es desenvoluparan en la biblioteca, 1r divendres de cada dos mesos a les 7 de la tarda, per debatre sobre la lectura del text i s’ofereixen descomptes per les entrades del TNC per veure l’obra de teatre llegida i comentada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Cal respectar l’hora d’inici de l’activitat.  

biblioteca_logo_mix Més informació www.bibgirona.cat/biblioteca/porqueres