Cultura

Centre Cívic

CCP-Logotip-13

El Cívic celebra 20 anys

L’equipament estrena logotip

L’Ajuntament de Porqueres fa molts anys que treballa perquè el nostre municipi sigui dinàmic i actiu, i perquè el seu teixit social pugui incidir en la dinamització de la vila. Per això fa vint anys va néixer el Centre Cívic de Porqueres, un espai on fer realitat aquesta participació activa.

El Centre Cívic ha estat primordial per a l’Ajuntament i s’ha defensat des de tots els equips de govern, però ha estat gràcies a la participació ciutadana que aquest projecte comú ha esdevingut un projecte d’èxit.

El Centre Cívic va començar a respirar fa vint anys i, com tots nosaltres, ha anat creixent fins a esdevenir un referent cultural i social per al poble i la comarca. Un espai que apropa la cultura i el coneixement a l’àmbit local; un nucli generador de projectes locals, un òrgan viu que no para de reinventar-se. Per celebrar els 20 anys, el Centre Cívic estrena logotip i tipografia: la cívica.

Més informació a www.centrecivicporqueres.cat

Biblioteca Carles Fontserè

La Biblioteca fomenta la lectura entre els més joves

Amb l’inici de nou curs escolar, la Biblioteca Carles Fontserè ha creat el club de lectura juvenil, que té la voluntat de fomentar l’hàbit lector entre els nois i les noies a partir de 12 anys. A les trobades es comenta el llibre escollit i crea un debat sobre les temàtiques relacionades amb la lectura. A més, la Biblioteca poa a l’abast dels inscrits un exemplar del títol triat que caldrà retornar a la següent trobada. Aquesta oferta s’afegeix al club de lectura infantil, que ja funciona amb força èxit.

Club de lectura infantil Endrapallibres

A partir de 9 anys

Horari: 2n dilluns de cada mes, de 5 a 6 de la tarda

Activitat gratuïta

Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

Mínim de 10 places.

Club de lectura juvenil Clubjove

A partir de 12 anys

Horari: 1r dijous de cada mes,  de 6 a 7 de la tarda.

Activitat gratuïta.

Cal inscripció prèvia a la Biblioteca

Mínim de 10 places

LEcxit: Lectura per a l’èxit educatiu

La Biblioteca busca voluntaris i voluntàries per engegar a Porqueres LECXIT, un projecte per millorar la comprensió lectora d’infants amb dificultats en aquesta matèria. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que hi participen. Aquest projecte ja funciona amb èxit a altres municipis d’arreu de Catalunya.

Qui pot ser voluntari/ària?

Qualsevol persona amb ganes de transmetre el plaer per la lectura. No és necessària cap formació específica, només cal saber llegir en català.

Què oferim als voluntaris/àries?

Una vivència personal única acompanyant un nen o nena en els seus progressos amb la lectura.

Supost i acompanyament per part del personal de la biblioteca i el programa LECXIT.

Experiència: es rebrà un certificat que acredita la realització del voluntariat.

Les persones interessades es poden adreçar a la biblioteca Carles Fontserè.

Més informació www.bibgirona.cat/biblioteca/porqueres